Jukan mandariinikana on mehukasta kuin ravintolassa! Ruokaharrastaja opetteli kiinalaisen klassikon salat – nappaa helppo resepti
Lapualainen Jukka Tammela ihastui vuosia sitten kiinalaisten ravintoloiden mandariinikanaan. Yrityksen ja erehdyksen kautta hän oppi valmistamaan herkkua itse. Jukka kokkaa mandariinikanaa Hans ja rakkaimmat reseptit -ohjelman ensimmäisessä jaksossa.
Leikkaa kanafileet suupalan kokoisiksi kuutioiksi tai ohuiksi suikaleiksi.
Sekoita kulhossa kanapalat ja marinadin ainekset. Siirrä kanapalat jääkaappiin marinoitumaan sen ajaksi, kun valmistelet muut ainekset.
Kuori ja hienonna sipuli, valkosipulinkynnet ja inkivääri. Hienonna halutessasi hieman kevätsipulia koristeluun.
Valuta mandariineista mehu esimerkiksi juomalasiin. Sekoita kulhossa kastikkeen aineksista mandariinimehu, appelsiininmehutiiviste, soijakastike, valkoviinietikka, osterikastike, srirachakastike, sokeri ja seesamiöljy.
Paista kanat kahdessa tai kolmessa erässä kuumalla vokkipannulla runsaassa öljyssä. Siirrä kypsät kanat esimerkiksi reikäkauhalla lautaselle odottamaan. Pese vokkipannu kanojen paistamisen jälkeen.
Lisää pannulle hieman öljyä ja paista seuraavaksi sipuli, valkosipulinkynnet ja inkivääri. Lisää kanat takaisin pannulle. Sekoita kastiketta vielä hieman ja lisää se pannulle kanojen ja vihannesten sekaan.
Anna kiehahtaa ja suurusta kastike kylmän veden ja maissitärkkelyksen seoksella. Lisää lopuksi pannulle mandariinit ja sekoita varovasti, ettei mandariinit hajoa.
Nauti basmati- tai jasmiiniriisin kera. Koristele annos kevätsipulilla.
Jukan vinkki!
Broilerin marinadiin tuleva ruokasooda mureuttaa ja pehmentää lihan rakennetta. Se ei ole kuitenkaan pakollinen ainesosa, sillä myös reseptissä käytetty maissitärkkelys tekee kanasta suussa sulavaa, niin kuin kiinalaisessa ravintolassa.
Hans ja rakkaimmat reseptit -ohjelman ensimmäisessä jaksossa on vieraana kiinalaisen ruoan ystävä Jukka Tammela. Jukka valmistaa mandariinikanaa, yhden lempiannoksistaan. Hans puolestaan kokkaa pororamenia ja suklaamoussea.