Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Jukan mandariinikana on mehukasta kuin ravintolassa! Ruokaharrastaja opetteli kiinalaisen klassikon salat – nappaa helppo resepti

Lapualainen Jukka Tammela ihastui vuosia sitten kiinalaisten ravintoloiden mandariinikanaan. Yrityksen ja erehdyksen kautta hän oppi valmistamaan herkkua itse. Jukka kokkaa mandariinikanaa Hans ja rakkaimmat reseptit -ohjelman ensimmäisessä jaksossa.

Teksti Kotona
Kuvat Mika Rampa
10.2.2022
Reseptin ainekset
4 annosta
400 g
kananfileetä (maustamaton)
rypsi- tai auringonkukkaöljyä (paistamiseen)
Marinadi
2 rkl
soijakastiketta (light soy sauce)
1 rkl
riisiviinietikkaa
1 rkl
maissitärkkelystä
(ripaus ruokasoodaa)
Kastike
1
keskikokoinen sipuli
2
valkosipulinkynttä
pieni pala inkivääriä
1 tlk (300/175 g)
säilykemandariineja mehussa
3 rkl
appelsiinimehutiivistettä
2 rkl
soijakastiketta (light soy sauce)
2 rkl
valkoviinietikkaa
1 rkl
osterikastiketta
1 rkl
srirachakastiketta
2 tl
sokeria
1 tl
seesamiöljyä
Lisäksi
kevätsipulia (koristeluun)

Jukan mandariinikana valmistetaan näin:

  1. Leikkaa kanafileet suupalan kokoisiksi kuutioiksi tai ohuiksi suikaleiksi.
  2. Sekoita kulhossa kanapalat ja marinadin ainekset. Siirrä kanapalat jääkaappiin marinoitumaan sen ajaksi, kun valmistelet muut ainekset.
  3. Kuori ja hienonna sipuli, valkosipulinkynnet ja inkivääri. Hienonna halutessasi hieman kevätsipulia koristeluun.
  4. Valuta mandariineista mehu esimerkiksi juomalasiin. Sekoita kulhossa kastikkeen aineksista mandariinimehu, appelsiininmehutiiviste, soijakastike, valkoviinietikka, osterikastike, srirachakastike, sokeri ja seesamiöljy.
  5. Paista kanat kahdessa tai kolmessa erässä kuumalla vokkipannulla runsaassa öljyssä. Siirrä kypsät kanat esimerkiksi reikäkauhalla lautaselle odottamaan. Pese vokkipannu kanojen paistamisen jälkeen.
  6. Lisää pannulle hieman öljyä ja paista seuraavaksi sipuli, valkosipulinkynnet ja inkivääri. Lisää kanat takaisin pannulle. Sekoita kastiketta vielä hieman ja lisää se pannulle kanojen ja vihannesten sekaan.
  7. Anna kiehahtaa ja suurusta kastike kylmän veden ja maissitärkkelyksen seoksella. Lisää lopuksi pannulle mandariinit ja sekoita varovasti, ettei mandariinit hajoa.
  8. Nauti basmati- tai jasmiiniriisin kera. Koristele annos kevätsipulilla.

Jukan vinkki!

  • Broilerin marinadiin tuleva ruokasooda mureuttaa ja pehmentää lihan rakennetta. Se ei ole kuitenkaan pakollinen ainesosa, sillä myös reseptissä käytetty maissitärkkelys tekee kanasta suussa sulavaa, niin kuin kiinalaisessa ravintolassa.

Kaupallinen yhteistyö: Paliskunnat

Jukka kokkaa mandariinikanaa Hans ja rakkaimmat reseptit -ruokaohjelman ensimmäisessä jaksossa. Katso ohjelma täältä!

Hans Välimäki ja Jukka Tammela
Hans ja rakkaimmat reseptit -ohjelman ensimmäisessä jaksossa on vieraana kiinalaisen ruoan ystävä Jukka Tammela. Jukka valmistaa mandariinikanaa, yhden lempiannoksistaan. Hans puolestaan kokkaa pororamenia ja suklaamoussea.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt