Jukan mandariinikana on mehukasta kuin ravintolassa! Ruokaharrastaja opetteli kiinalaisen klassikon salat – nappaa helppo resepti
{
Aktiivinen
Passiivinen
Lapualainen Jukka Tammela ihastui vuosia sitten kiinalaisten ravintoloiden mandariinikanaan. Yrityksen ja erehdyksen kautta hän oppi valmistamaan herkkua itse. Jukka kokkaa mandariinikanaa Hans ja rakkaimmat reseptit -ohjelman ensimmäisessä jaksossa.
4.8
Kuvat
Julkaistu 10.2.2022

Jukan mandariinikana on mehukasta kuin ravintolassa! Ruokaharrastaja opetteli kiinalaisen klassikon salat – nappaa helppo resepti
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 400 gkananfileetä (maustamaton)
- rypsi- tai auringonkukkaöljyä (paistamiseen)
Marinadi
- 2 rklsoijakastiketta (light soy sauce)
- 1 rklriisiviinietikkaa
- 1 rklmaissitärkkelystä
- (ripaus ruokasoodaa)
Kastike
- 1keskikokoinen sipuli
- 2valkosipulinkynttä
- pieni pala inkivääriä
- 1 tlk (300/175 g)säilykemandariineja mehussa
- 3 rklappelsiinimehutiivistettä
- 2 rklsoijakastiketta (light soy sauce)
- 2 rklvalkoviinietikkaa
- 1 rklosterikastiketta
- 1 rklsrirachakastiketta
- 2 tlsokeria
- 1 tlseesamiöljyä
Lisäksi
- kevätsipulia (koristeluun)
Jukan mandariinikana valmistetaan näin:
- Leikkaa kanafileet suupalan kokoisiksi kuutioiksi tai ohuiksi suikaleiksi.
- Sekoita kulhossa kanapalat ja marinadin ainekset. Siirrä kanapalat jääkaappiin marinoitumaan sen ajaksi, kun valmistelet muut ainekset.
- Kuori ja hienonna sipuli, valkosipulinkynnet ja inkivääri. Hienonna halutessasi hieman kevätsipulia koristeluun.
- Valuta mandariineista mehu esimerkiksi juomalasiin. Sekoita kulhossa kastikkeen aineksista mandariinimehu, appelsiininmehutiiviste, soijakastike, valkoviinietikka, osterikastike, srirachakastike, sokeri ja seesamiöljy.
- Paista kanat kahdessa tai kolmessa erässä kuumalla vokkipannulla runsaassa öljyssä. Siirrä kypsät kanat esimerkiksi reikäkauhalla lautaselle odottamaan. Pese vokkipannu kanojen paistamisen jälkeen.
- Lisää pannulle hieman öljyä ja paista seuraavaksi sipuli, valkosipulinkynnet ja inkivääri. Lisää kanat takaisin pannulle. Sekoita kastiketta vielä hieman ja lisää se pannulle kanojen ja vihannesten sekaan.
- Anna kiehahtaa ja suurusta kastike kylmän veden ja maissitärkkelyksen seoksella. Lisää lopuksi pannulle mandariinit ja sekoita varovasti, ettei mandariinit hajoa.
- Nauti basmati- tai jasmiiniriisin kera. Koristele annos kevätsipulilla.
Jukan vinkki!
- Broilerin marinadiin tuleva ruokasooda mureuttaa ja pehmentää lihan rakennetta. Se ei ole kuitenkaan pakollinen ainesosa, sillä myös reseptissä käytetty maissitärkkelys tekee kanasta suussa sulavaa, niin kuin kiinalaisessa ravintolassa.
Kaupallinen yhteistyö: Paliskunnat
Jukka kokkaa mandariinikanaa Hans ja rakkaimmat reseptit -ruokaohjelman ensimmäisessä jaksossa. Katso ohjelma täältä!
Hans ja rakkaimmat reseptit -ohjelman ensimmäisessä jaksossa on vieraana kiinalaisen ruoan ystävä Jukka Tammela. Jukka valmistaa mandariinikanaa, yhden lempiannoksistaan. Hans puolestaan kokkaa pororamenia ja suklaamoussea.

Mummon tofu eli Ma Po Tofu on kiinalainen klassikko – ota Lily Lee -ravintolan resepti talteen ja ihastu!
Kotivinkki

Dim sumit valmistuvat kätevästi kotikeittiössä – kiinalaisilla taikinanyyteillä teet vaikutuksen illallisseurueeseen
Kotivinkki

Valmiina tuliseen illanviettoon? Sichuanilainen hot pot on kiinalainen versio fonduesta
Kotivinkki

Kung pao kukkakaalista on maukas kasvisversio kiinalaisen keittiön klassikosta
Maku

Porsaanfilee uunissa – aasialaisilla mausteilla ja hunajaglaseerauksella aateloitu liha sopii myös juhlapöytään
Kotivinkki

Broileria ja kaalia hoisinkastikkeessa – uusi arkiruokasuosikki valmistuu vartissa
Maku

Höyrytetyt dumplingit – perinteisesti kypsytetyt aasialaiset nyytit täytetään tuoreilla kasviksilla
Maku

Kiinalaiset kaalikääryleet – kääräise jauhelihatäyte kiinankaalin lehteen
Maku