


Jukan mandariinikana on mehukasta kuin ravintolassa! Ruokaharrastaja opetteli kiinalaisen klassikon salat – nappaa helppo resepti
Lapualainen Jukka Tammela ihastui vuosia sitten kiinalaisten ravintoloiden mandariinikanaan. Yrityksen ja erehdyksen kautta hän oppi valmistamaan herkkua itse. Jukka kokkaa mandariinikanaa Hans ja rakkaimmat reseptit -ohjelman ensimmäisessä jaksossa.
Reseptin ainekset
4 annosta
400 g
kananfileetä (maustamaton)
rypsi- tai auringonkukkaöljyä (paistamiseen)
Marinadi
2 rkl
soijakastiketta (light soy sauce)
1 rkl
riisiviinietikkaa
1 rkl
maissitärkkelystä
(ripaus ruokasoodaa)
Kastike
1
keskikokoinen sipuli
2
valkosipulinkynttä
pieni pala inkivääriä
1 tlk (300/175 g)
säilykemandariineja mehussa
3 rkl
appelsiinimehutiivistettä
2 rkl
soijakastiketta (light soy sauce)
2 rkl
valkoviinietikkaa
1 rkl
osterikastiketta
1 rkl
srirachakastiketta
2 tl
sokeria
1 tl
seesamiöljyä
Lisäksi
kevätsipulia (koristeluun)
Jukan mandariinikana valmistetaan näin:
- Leikkaa kanafileet suupalan kokoisiksi kuutioiksi tai ohuiksi suikaleiksi.
- Sekoita kulhossa kanapalat ja marinadin ainekset. Siirrä kanapalat jääkaappiin marinoitumaan sen ajaksi, kun valmistelet muut ainekset.
- Kuori ja hienonna sipuli, valkosipulinkynnet ja inkivääri. Hienonna halutessasi hieman kevätsipulia koristeluun.
- Valuta mandariineista mehu esimerkiksi juomalasiin. Sekoita kulhossa kastikkeen aineksista mandariinimehu, appelsiininmehutiiviste, soijakastike, valkoviinietikka, osterikastike, srirachakastike, sokeri ja seesamiöljy.
- Paista kanat kahdessa tai kolmessa erässä kuumalla vokkipannulla runsaassa öljyssä. Siirrä kypsät kanat esimerkiksi reikäkauhalla lautaselle odottamaan. Pese vokkipannu kanojen paistamisen jälkeen.
- Lisää pannulle hieman öljyä ja paista seuraavaksi sipuli, valkosipulinkynnet ja inkivääri. Lisää kanat takaisin pannulle. Sekoita kastiketta vielä hieman ja lisää se pannulle kanojen ja vihannesten sekaan.
- Anna kiehahtaa ja suurusta kastike kylmän veden ja maissitärkkelyksen seoksella. Lisää lopuksi pannulle mandariinit ja sekoita varovasti, ettei mandariinit hajoa.
- Nauti basmati- tai jasmiiniriisin kera. Koristele annos kevätsipulilla.
Jukan vinkki!
- Broilerin marinadiin tuleva ruokasooda mureuttaa ja pehmentää lihan rakennetta. Se ei ole kuitenkaan pakollinen ainesosa, sillä myös reseptissä käytetty maissitärkkelys tekee kanasta suussa sulavaa, niin kuin kiinalaisessa ravintolassa.
Kaupallinen yhteistyö: Paliskunnat
Jukka kokkaa mandariinikanaa Hans ja rakkaimmat reseptit -ruokaohjelman ensimmäisessä jaksossa. Katso ohjelma täältä!

Hans ja rakkaimmat reseptit -ohjelman ensimmäisessä jaksossa on vieraana kiinalaisen ruoan ystävä Jukka Tammela. Jukka valmistaa mandariinikanaa, yhden lempiannoksistaan. Hans puolestaan kokkaa pororamenia ja suklaamoussea.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat