Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Juhlapatee

1 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 1 h 0 min
27.11.2012
Reseptin ainekset
15 annosta
500 g
voitaikinaa (esikaulittua, laskostettua, pakaste)
Täyte
200 g
tuoreita herkkusieniä
85 g
pekonia
1 kpl
sipulia
2 dl
vispikermaa (rasvaa 25 %)
1 dl
korppujauhoja
700 g
naudan paistijauhelihaa
200 g
maksapasteijaa (maalais)
150 g
kuivattuja karpaloita
2 kpl
munaa
3 rkl
konjakkia
2 tl
suolaa
1 tl
timjamia
1 tl
rosmariinia
1/2 tl
mustapippuria
Voiteluun
1 kpl
munaa

Ota voitaikina sulamaan täytteen valmistamisen ajaksi.

Paloittele herkkusienet, pekoni ja kuorittu sipuli. Ruskista sienet ja sipuli pekonin kanssa.

Anna korppujauhojen turvota hetken vispikermassa.

Sekoita joukkoon jauheliha, maksapasteija, karpalot, sieni-sipuli-pekoniseos ja munat. Mausta konjakilla, suolalla, timjamilla, rosmariinilla ja pippurilla. Sekoita tasaiseksi.

Kauli 3/4 taikinasta suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Vuoraa voideltu suorakaiteen muotoinen vuoka (2 l) niin, että taikina ulottuu pari senttiä reunojen yli.

Kaada täyte vuokaan ja painele tasaiseksi. Taittele taikinan reunat seoksen päälle. Kauli lopputaikina kanneksi, ja ota osasta muotilla koristeita. Nipistele kansilevy reunataikinaan. Asettele koristeet päälle, voitele pinta munalla ja pistele haarukalla.

Paista juhlapateeta 200-asteisen uunin alatasolla noin tunti. Jos pinta alkaa tummua liikaa kypsennyksen aikana, peitä vuoka foliolla.

Anna juhlapateen jäähtyä, kumoa ja käännä koristepuoli ylöspäin.

Tarjoa juhlapatee karpalohyytelön kanssa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt