Maku

Juhlapatee

1 h 45 min
4.2
1

Juhlapatee

Teksti Tuula Väyrynen
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 annosta)

  • 500 gvoitaikinaa (esikaulittua, laskostettua, pakaste)

Täyte

  • 200 gtuoreita herkkusieniä
  • 85 gpekonia
  • 1 kplsipulia
  • 2 dlvispikermaa (rasvaa 25 %)
  • 1 dlkorppujauhoja
  • 700 gnaudan paistijauhelihaa
  • 200 gmaksapasteijaa (maalais)
  • 150 gkuivattuja karpaloita
  • 2 kplmunaa
  • 3 rklkonjakkia
  • 2 tlsuolaa
  • 1 tltimjamia
  • 1 tlrosmariinia
  • 1/2 tlmustapippuria

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Tee näin

1 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN1 h

Ota voitaikina sulamaan täytteen valmistamisen ajaksi.

Paloittele herkkusienet, pekoni ja kuorittu sipuli. Ruskista sienet ja sipuli pekonin kanssa.

Anna korppujauhojen turvota hetken vispikermassa.

Sekoita joukkoon jauheliha, maksapasteija, karpalot, sieni-sipuli-pekoniseos ja munat. Mausta konjakilla, suolalla, timjamilla, rosmariinilla ja pippurilla. Sekoita tasaiseksi.

Kauli 3/4 taikinasta suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Vuoraa voideltu suorakaiteen muotoinen vuoka (2 l) niin, että taikina ulottuu pari senttiä reunojen yli.

Kaada täyte vuokaan ja painele tasaiseksi. Taittele taikinan reunat seoksen päälle. Kauli lopputaikina kanneksi, ja ota osasta muotilla koristeita. Nipistele kansilevy reunataikinaan. Asettele koristeet päälle, voitele pinta munalla ja pistele haarukalla.

Paista juhlapateeta 200-asteisen uunin alatasolla noin tunti. Jos pinta alkaa tummua liikaa kypsennyksen aikana, peitä vuoka foliolla.

Anna juhlapateen jäähtyä, kumoa ja käännä koristepuoli ylöspäin.

Tarjoa juhlapatee karpalohyytelön kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä