


Jauhelihatäytteiset kesäkurpitsat
Jauhelihatäytteiset kesäkurpitsat ovat alkusyksyn herkkuruokaa. Nämä kesäkurpitsat täytetään jauhelihalla ja kuorrutetaan juustolla. Suosittelemme!
Huuhtele, halkaise ja koverra kesäkurpitsat lusikalla. Nosta kesäkurpitsaveneet leivinpaperoidulle pellille. Hienonna kurpitsojen sisukset.
Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Hienonna sipuli.
Paahda jauheliha pannulla ilman rasvaa. Lisää kesäkurpitsojen sisus, porkkanat ja sipulit. Paista 5 minuuttia, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut.
Mausta tomaattipyreellä, soijalla, oreganolla ja mustapippurilla. Lisää joukkoon juustoraaste. Tarkista maku.
Täytä kesäkurpitsaveneet jauhelihaseoksella. Ripottele päälle juustoraastetta. Paista jauhelihatäytteisiä kesäkurpitsoja 200-asteisen uunin keskitasolla 20–25 minuuttia.