Jauhelihatäytteiset kesäkurpitsat
50 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
25 minJauhelihatäytteiset kesäkurpitsat ovat alkusyksyn herkkuruokaa. Nämä kesäkurpitsat täytetään jauhelihalla ja kuorrutetaan juustolla. Suosittelemme!
GL
MU
4.5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 13.6.2012

Jauhelihatäytteiset kesäkurpitsat
Ainekset (4 annosta)
- 4 kplkesäkurpitsaa
- 2 kplporkkanaa
- 1 kplsipulia
- 400 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
- 1/4 dltomaattipyreetä
- 2 rklsoijakastiketta
- 2 tloreganoa
- 1/2 tlmustapippuria
- 50 gjuustoa (raastettuna)
Pinnalle
- 50 gjuustoa (raastettuna)
Huuhtele, halkaise ja koverra kesäkurpitsat lusikalla. Nosta kesäkurpitsaveneet leivinpaperoidulle pellille. Hienonna kurpitsojen sisukset.
Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Hienonna sipuli.
Paahda jauheliha pannulla ilman rasvaa. Lisää kesäkurpitsojen sisus, porkkanat ja sipulit. Paista 5 minuuttia, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut.
Mausta tomaattipyreellä, soijalla, oreganolla ja mustapippurilla. Lisää joukkoon juustoraaste. Tarkista maku.
Täytä kesäkurpitsaveneet jauhelihaseoksella. Ripottele päälle juustoraastetta. Paista jauhelihatäytteisiä kesäkurpitsoja 200-asteisen uunin keskitasolla 20–25 minuuttia.
MITÄ PIDIT?
4.49