Jauhelihatäytteiset kesäkurpitsat

50 min
4.5
7

Jauhelihatäytteiset kesäkurpitsat

GL
MU
7
4.5
Täytetyt kesäkurpitsat ovat alkusyksyn herkkuruokaa. Nämä kesäkurpitsat täytetään jauhelihalla ja kuorrutetaan juustolla. Suosittelemme!
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Toni Härkönen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 4 kplkesäkurpitsaa
  • 2 kplporkkanaa
  • 1 kplsipulia
  • 400 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
  • 1/4 dltomaattipyreetä
  • 2 rklsoijakastiketta
  • 2 tloreganoa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 50 gjuustoa (raastettuna)

Pinnalle

  • 50 gjuustoa (raastettuna)

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN25 min

Huuhtele, halkaise ja koverra kesäkurpitsat lusikalla. Nosta kesäkurpitsaveneet leivinpaperoidulle pellille. Hienonna kurpitsojen sisukset.

Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Hienonna sipuli.

Paahda jauheliha pannulla ilman rasvaa. Lisää kesäkurpitsojen sisus, porkkanat ja sipulit. Paista 5 minuuttia, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut.

Mausta tomaattipyreellä, soijalla, oreganolla ja mustapippurilla. Lisää joukkoon juustoraaste. Tarkista maku.

Täytä kesäkurpitsaveneet jauhelihaseoksella. Ripottele päälle juustoraastetta. Paista jauhelihatäytteisiä kesäkurpitsoja 200-asteisen uunin keskitasolla 20–25 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä