Maku

Jauheliha-uunibataatit

55 min
4
0

Jauheliha-uunibataatit

GL
MU
0
4
Uunibataatit sopivat mainiosti myös täytettäviksi! Muhkea jauhelihatäyte tekee uunibataateista kokonaisen aterian.
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 2 kplbataattia
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Täyte

  • 250 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
  • 2 kplkevätsipulia
  • 1 kpltomaattia
  • 1/2 kplpaprikaa (punaista)
  • 1/2 tljuustokuminaa
  • 1/2 tlpaprikajauhetta
  • 1/2 tloreganoa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlchilijauhetta
  • 50 gcheddarjuustoa (raastettuna)

Lisäksi

  • 50 gjäävuorisalaattia

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN45 min

Tee täytetyt bataatit näin:

Halkaise bataatit vuokaan. Sivele leikkauspinnat öljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia, kunnes bataatit ovat pehmeitä.

Ruskista jauheliha. Hienonna kevätsipulit. Leikkaa tomaatti ja paprika pieniksi kuutioiksi. Lisää jauhelihan joukkoon. Mausta seos.

Koverra bataattien sisuksesta osa pois, soseuta haarukalla ja lisää täyteen joukkoon.

Täytä bataatit ja viimeistele juustoraasteella. Paista uunissa 5–10 minuuttia.

Viimeistele annokset suikaloidulla jäävuorisalaatilla.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä