Maku

Jamssimunakas

20 min
5
0

Jamssimunakas

GL
KA
LA
MA
0
5
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Petri Mulari
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 5 kplmunaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 400 gjamssia

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Kuori ja viipaloi jamssi ohuiksi viipaleiksi. Uppopaista viipaleet öljyssä kullankeltaisiksi. Valuta viipaleet talouspaperin päällä ja suolaa ja pippuroi ne.
Riko munien rakenne. Sekoita mukaan jamssiviipaleet.
Paista munakasseosta laakeassa öljytyssä paistinpannussa hitaasti. Kun munakas kiinteytyy, käännä se lautasen tai kannen avulla, ja kypsennä toinen puoli.
Leikkaa valmis munakas paloiksi ja tarjoa heti chilikastikkeen ja trooppisen salaatin kanssa.

Vinkki!

Jamssi on tärkkelyspitoinen mukula, joka muistuttaa bataattia. Sen kuori on vaaleanpunainen ja malto vaalea. Sitä käytetään perunan tapaan keittämiseen, paistamiseen ja soseisiin. Jamssia myydään etnisissä ruokakaupoissa ja hyvin varustetuissa tavarataloissa.
MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä