Maku

Itsetehty lakritsi

2 h 15 min
4
2

Itsetehty lakritsi

Itsetehty lakritsi maistuu ihanan kotoiselta. Maku on erilainen kuin karkkipussin lakritseissa, mutta tähänkin tulee yhtä suuri himo!
Teksti Painted by Cakes
Kuvat Painted by Cakes
Tulosta
Mainos

Ainekset (40 palaa)

  • 3 rklLakritsijuurijauhetta
  • 1 dltummaa siirappia
  • 1 dltummaa muscovadosokeria
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/2 tl(jauhettua anista)
  • 1 dlvettä
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlrypsiöljyä (voiteluun)

Tee näin

2 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN2 h

Kuumenna pannussa keskilämmöllä koko ajan sekoittaen lakritsijuurijauhe, siirappi, muscovadosokeri, suola ja vesi (lisää myös halutessasi jauhettu anis tässä vaiheessa). Anna seoksen kiehua hiljalleen pari minuuttia. 

Lisää vehnäjauho pienissä erissä siivilän läpi hyvin sekoittaen. Keitä seosta vielä hetken aikaa, kunnes se on paksua. Testaa koostumus pudottamalla tippa lakritsia vesilasiin. 

Öljyä kevyesti rypsiöljyllä kaksi leivinpaperia. Levitä lakritsi noin puolen sentin paksuiseksi kerrokseksi öljytylle leivinpaperille ja nosta toinen leivinpaperi lakritsin päälle. Paina levy tasaiseksi esimerkiksi leikkuulaudan avulla. 

Anna lakritsin jäähtyä ja leikkaa se sitten suikaleiksi öljytyllä veitsellä. Kierrä suikaleet ja leikkaa paloiksi.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä