Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Itsetehty lakritsi

2 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 2 h 0 min

Itsetehty lakritsi maistuu ihanan kotoiselta. Maku on erilainen kuin karkkipussin lakritseissa, mutta tähänkin tulee yhtä suuri himo!

2.12.2015
Reseptin ainekset
40 palaa
3 rkl
Lakritsijuurijauhetta
1 dl
tummaa siirappia
1 dl
tummaa muscovadosokeria
1/4 tl
suolaa
1/2 tl
(jauhettua anista)
1 dl
vettä
1 dl
vehnäjauhoja
1 tl
rypsiöljyä (voiteluun)

Kuumenna pannussa keskilämmöllä koko ajan sekoittaen lakritsijuurijauhe, siirappi, muscovadosokeri, suola ja vesi (lisää myös halutessasi jauhettu anis tässä vaiheessa). Anna seoksen kiehua hiljalleen pari minuuttia. 

Lisää vehnäjauho pienissä erissä siivilän läpi hyvin sekoittaen. Keitä seosta vielä hetken aikaa, kunnes se on paksua. Testaa koostumus pudottamalla tippa lakritsia vesilasiin. 

Öljyä kevyesti rypsiöljyllä kaksi leivinpaperia. Levitä lakritsi noin puolen sentin paksuiseksi kerrokseksi öljytylle leivinpaperille ja nosta toinen leivinpaperi lakritsin päälle. Paina levy tasaiseksi esimerkiksi leikkuulaudan avulla. 

Anna lakritsin jäähtyä ja leikkaa se sitten suikaleiksi öljytyllä veitsellä. Kierrä suikaleet ja leikkaa paloiksi.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt