


Itse tehty voi
Kun teet voin itse, tiedät tarkalleen, mitä leivän päälle sivelet. Kotivoin valmistamista kannattaa kokeilla. Valmistuksessa on mukavaa jännityksen tuntua ja maku on omaa luokkaansa.
Näin syntyy itse tehty voi
1. Hapata kerma kevyesti: Kuumenna kerma noin 40 asteiseksi. Sekoita viili tai piimä joukkoon. Älä vatkaa vielä. Peitä kelmulla ja anna seoksen hapantua huoneenlämmössä yön yli.
2. Siirrä kermaseos jääkaappiin 2–4 tuntia ennen vatkaamisen aloittamista.
3. Vatkaa kerma kärsivällisesti sähkövatkaimella tai yleiskoneessa, kunnes se menee voiksi. Siihen voi kulua jopa 10–15 minuuttia. Massa
on valmista, kun kermasta erottuu hera ja vatkaimista alkaa roiskua vetisiä pisaroita.
4. Kaada hera pois massasta. Huuhtele voita kylmällä vedellä niin monta kertaa, että siitä ei enää irtoa heraa ja huuhteluvesi on kirkasta. Kuivaa voi esimerkiksi talouspaperilla.
5. Mausta voi suolalla. Itse tehty voi säilyy jääkaapissa noin viikon.