Maku

Itse tehty limonadi raikastaa kesäpäivänä ja on vieläpä helppo tehdä – saisiko olla lime-mustikkaa tai inkivääri-sitruunaa?

40 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
30 min
Itse tehty limonadi maistuu kesäpäivänä taivaalliselta. Kotitekoisen limonadin pohjaksi keitellään makusiirappi, joka laimennetaan tarjoiltaessa kivennäisvedellä. Makusiirapit sopivat myös drinkkien pohjaksi.
GL
VE
0
0
Julkaistu: 30.7.2021


Reseptin ainekset (6–8 annosta )

  • 2 dlsokeria
  • 2 dlvettä

Lime-mustikka

  • 200 g mustikoita
  • 1lime

Yrtti-vadelma

  • 200 gvadelmia
  • ¼ rku timjamia (tai pari oksaa rosmariinia)

Inkivääri-sitruuna

  • 3sitruunan mehu (2 dl) ja suikaloidut kuoret
  • pieni palainkivääriä

Lisäksi

  • noin 1½ l kivennäisvettä
Tulosta

Itse tehty limonadi valmistuu näin:

  1. Mittaa sokeri ja vesi kattilaan sekä valitsemasi limonadin makuaineet.
  2. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen 5 minuuttia. Jäähdytä ja siivilöi siirappi talteen. Säilyy viileässä vähintään pari viikkoa.
  3. Laimenna juuri ennen tarjoilua kivennäisvedellä (1 osa siirappia, 3 osaa vettä).

Vinkki!

Kokeile rohkeasti muitakin makuyhdistelmiä. Käytä erilaisia marjoja ja hedelmiä, yrttejä ja syötäviä kukkia.

Kommentoi »