0(0)
Itse tehty limonadi raikastaa kesäpäivänä ja on vieläpä helppo tehdä – saisiko olla lime-mustikkaa tai inkivääri-sitruunaa?
Gluteeniton
Vegaaninen
40 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 30 min
Itse tehty limonadi maistuu kesäpäivänä taivaalliselta. Kotitekoisen limonadin pohjaksi keitellään makusiirappi, joka laimennetaan tarjoiltaessa kivennäisvedellä. Makusiirapit sopivat myös drinkkien pohjaksi.
Julkaistu 30.7.2021
Maku
Reseptin ainekset
6–8 annosta
2 dlsokeria
2 dlvettä
Lime-mustikka
200 g mustikoita
1lime
Yrtti-vadelma
200 gvadelmia
¼ rku timjamia (tai pari oksaa rosmariinia)
Inkivääri-sitruuna
3sitruunan mehu (2 dl) ja suikaloidut kuoret
pieni palainkivääriä
Lisäksi
noin 1½ l kivennäisvettä

Itse tehty limonadi valmistuu näin:

  1. Mittaa sokeri ja vesi kattilaan sekä valitsemasi limonadin makuaineet.
  2. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen 5 minuuttia. Jäähdytä ja siivilöi siirappi talteen. Säilyy viileässä vähintään pari viikkoa.
  3. Laimenna juuri ennen tarjoilua kivennäisvedellä (1 osa siirappia, 3 osaa vettä).

Vinkki!

Kokeile rohkeasti muitakin makuyhdistelmiä. Käytä erilaisia marjoja ja hedelmiä, yrttejä ja syötäviä kukkia.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.