


Itse tehty limonadi raikastaa kesäpäivänä ja on vieläpä helppo tehdä – saisiko olla lime-mustikkaa tai inkivääri-sitruunaa?
40 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 30 min
Itse tehty limonadi maistuu kesäpäivänä taivaalliselta. Kotitekoisen limonadin pohjaksi keitellään makusiirappi, joka laimennetaan tarjoiltaessa kivennäisvedellä. Makusiirapit sopivat myös drinkkien pohjaksi.
Reseptin ainekset
6–8 annosta
2 dl
sokeria
2 dl
vettä
Lime-mustikka
200 g
mustikoita
1
lime
Yrtti-vadelma
200 g
vadelmia
¼ rku
timjamia (tai pari oksaa rosmariinia)
Inkivääri-sitruuna
3
sitruunan mehu (2 dl) ja suikaloidut kuoret
pieni pala
inkivääriä
Lisäksi
noin 1½ l
kivennäisvettä
Itse tehty limonadi valmistuu näin:
- Mittaa sokeri ja vesi kattilaan sekä valitsemasi limonadin makuaineet.
- Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen 5 minuuttia. Jäähdytä ja siivilöi siirappi talteen. Säilyy viileässä vähintään pari viikkoa.
- Laimenna juuri ennen tarjoilua kivennäisvedellä (1 osa siirappia, 3 osaa vettä).
Vinkki!
Kokeile rohkeasti muitakin makuyhdistelmiä. Käytä erilaisia marjoja ja hedelmiä, yrttejä ja syötäviä kukkia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat