Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Itse tehty limonadi raikastaa kesäpäivänä ja on vieläpä helppo tehdä – saisiko olla lime-mustikkaa tai inkivääri-sitruunaa?

40 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 30 min

Itse tehty limonadi maistuu kesäpäivänä taivaalliselta. Kotitekoisen limonadin pohjaksi keitellään makusiirappi, joka laimennetaan tarjoiltaessa kivennäisvedellä. Makusiirapit sopivat myös drinkkien pohjaksi.

30.7.2021
Reseptin ainekset
6–8 annosta
2 dl
sokeria
2 dl
vettä
Lime-mustikka
200 g
mustikoita
1
lime
Yrtti-vadelma
200 g
vadelmia
¼ rku
timjamia (tai pari oksaa rosmariinia)
Inkivääri-sitruuna
3
sitruunan mehu (2 dl) ja suikaloidut kuoret
pieni pala
inkivääriä
Lisäksi
noin 1½ l
kivennäisvettä

Itse tehty limonadi valmistuu näin:

  1. Mittaa sokeri ja vesi kattilaan sekä valitsemasi limonadin makuaineet.
  2. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen 5 minuuttia. Jäähdytä ja siivilöi siirappi talteen. Säilyy viileässä vähintään pari viikkoa.
  3. Laimenna juuri ennen tarjoilua kivennäisvedellä (1 osa siirappia, 3 osaa vettä).

Vinkki!

Kokeile rohkeasti muitakin makuyhdistelmiä. Käytä erilaisia marjoja ja hedelmiä, yrttejä ja syötäviä kukkia.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt