Kotivinkki

Italialainen uunimakkara – juuston ja yrttisen tomaattikastikkeen mehevöittämä lenkki tarjotaan pastan kera

30 min
{
Aktiivinen10 min
Passiivinen20 min
Italialainen uunimakkara kuorrutetaan juustolla ja paistetaan tuoretomaattikastikkeen päällä. Keitä kylkeen Italian-mamman tapaan tagliatellea, spagettia tai muuta pastaa.
0
0
Kuvat Johanna Myllymäki


Ainekset (4 annosta)

Italialainen uunimakkara

  • 6tomaattia
  • 1pieni punasipuli
  • 1valkosipulinkynsi
  • 1 rklbasilikaa (kuivattua)
  • 1 rklbalsamiviinietikkaa
  • 1 rkloliiviöljyä
  • ½ tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
  • 1 pktlenkkimakkaraa
  • 150 gmozzarellajuustoraastetta

Lisäksi

  • 300 gtagliatellea
Tulosta

Italialainen uunimakkara valmistetaan näin:

  1. Kuutioi tomaatit. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Sekoita aineet keskenään.
  2. Lisää basilika, balsamiviinietikka, oliiviöljy, suola ja pippuri. Lusikoi tomaattiseos uunivuokaan.
  3. Poista lenkkimakkarasta kuori ja leikkaa se viiden sentin paloiksi. Nosta makkarat vuokaan tomaattiseoksen päälle.
  4. Ripottele juustoraastetta makkarapalojen väleihin ja päälle.
  5. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Keitä tagliatelle pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoa uunimakkara ja tuoretomaattikastike pastan kanssa.

Vinkki!

Mauttomammat talvitomaatit saavat potkua basilikasta, oliiviöljystä, balsamiviinietikasta ja uunin lämmöstä.

MITÄ PIDIT?
0