


Italialainen uunimakkara – juuston ja yrttisen tomaattikastikkeen mehevöittämä lenkki tarjotaan pastan kera
30 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 20 min
Italialainen uunimakkara kuorrutetaan juustolla ja paistetaan tuoretomaattikastikkeen päällä. Keitä kylkeen Italian-mamman tapaan tagliatellea, spagettia tai muuta pastaa.
Reseptin ainekset
4 annosta
Italialainen uunimakkara
6
tomaattia
1
pieni punasipuli
1
valkosipulinkynsi
1 rkl
basilikaa (kuivattua)
1 rkl
balsamiviinietikkaa
1 rkl
oliiviöljyä
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
1 pkt
lenkkimakkaraa
150 g
mozzarellajuustoraastetta
Lisäksi
300 g
tagliatellea
Italialainen uunimakkara valmistetaan näin:
- Kuutioi tomaatit. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Sekoita aineet keskenään.
- Lisää basilika, balsamiviinietikka, oliiviöljy, suola ja pippuri. Lusikoi tomaattiseos uunivuokaan.
- Poista lenkkimakkarasta kuori ja leikkaa se viiden sentin paloiksi. Nosta makkarat vuokaan tomaattiseoksen päälle.
- Ripottele juustoraastetta makkarapalojen väleihin ja päälle.
- Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Keitä tagliatelle pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoa uunimakkara ja tuoretomaattikastike pastan kanssa.
Vinkki!
Mauttomammat talvitomaatit saavat potkua basilikasta, oliiviöljystä, balsamiviinietikasta ja uunin lämmöstä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat