Maku

Israelilainen salaatti

10 min
4.3
1

Israelilainen salaatti

GL
KA
LA
MA
MU
1
4.3
Teksti Heini Niklas-Salminen
Kuvat Ofer Amir
Tulosta
Mainos

Ainekset (5 annosta)

  • 5 kpltomaattia
  • 1 kplkurkkua
  • 1 kpljättisipulia
  • 1 dllehtipersiljaa
  • 3/4 dloliiviöljyä (neitsyt)
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1 dltuoretta minttua

Tee näin

10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN

Valitse kypsiä, meheviä tomaatteja. Pese kasvikset ja kuori sipuli. Leikkaa tomaatit ja kurkku tasakokoisiksi, noin puolen sentin kokoisiksi kuutioiksi. Silppua sipuli hienoksi.
Kumoa kaikki kuutiot kulhoon. Lisää joukkoon sitruunamehu ja oliiviöljy.
Silppua joukkoon lehtipersilja. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Sekoita israelilainen salaatti hyvin.
Siirrä israelilainen salaatti tarjoilukulhoon ja koristele tuoreilla mintunlehdillä.
•Israelilaisessa salaatissa on tärkeää, että kaikki raaka-aineet leikataan pieniksi, tasakokoisiksi kuutioiksi.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä