Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Kuuma klassikko

Irish coffee – viskillä maustettu kahvidrinkki lämmittää viileänä iltana

10 min

Irish coffee on lämmin kahvijuoma, joka maustetaan viskillä ja fariinisokerilla. Päälle valutetaan kerros pehmeäksi vatkattua kermavaahtoa. Juoma sopii tarjoiltavaksi sellaisenaan tai esimerkiksi jälkiruokana aterian päätteeksi.

28.10.2024

Irish Coffee – näin teet kahvidrinkistä täydellisen

Irish coffee valmistuu neljästä ainesosasta: kahvista, viskistä, sokerista ja kermasta. Paras Irish coffee syntyy tuoreesta, juuri keitetystä kahvista. Voit valita kahvin paahtoasteen oman makusi mukaan – keskipaahtoinen kahvi on aina varma vaihtoehto. Kahvin tulee olla kuumaa, jotta sokeri sulaa nesteeseen.

Nimensä mukaisesti drinkki valmistetaan pehmeästä irlantilaisesta viskistä, joka sopii mainiosti kahvin kanssa. Alkoholittomassa Irish coffeessa voi kokeilla viskin sijasta esimerkiksi pähkinäistä makusiirappia tai paahteista kahvisiirappia.

Drinkkiin suositellaan fariinisokeria, joka liukenee helposti kuumaan kahviin. Vaikka et käyttäisi sokeria kahvissa, sitä ei kannata jättää drinkistä pois: sokeri nimittäin auttaa kermavaahtoa kellumaan juoman pinnalla. Kermaksi kannattaa valita kuohukerma, sillä se vaahdottuu vispikermaa ripeämmin. Vegaanisessa ja maidottomassa Irish coffeessa kuohukerman voi vaihtaa kasvipohjaiseen tuotteeseen, kuten kauravispiin. Kermavaahdon tulisi olla kevyesti vatkattua, mutta tarpeeksi paksua kelluakseen.

Irish coffee tarjoillaan lasinäkyvästä, lämpöä kestävästä lasista. Lasi on hyvä esilämmittää kuumalla vedellä, jonka annetaan seistä hetki ennen pois kaatamista. Kikka pitää juoman lämpimänä pidempään.

Irish coffeeta voi nauttia jälkiruokana, päivällisen päätteeksi tai muuten vaan viileän illan lämmikkeeksi. Parhaimmillaan se on vastavalmistettuna.

Reseptin ainekset
1 annos
4 cl
irlantilaista viskiä
1,2 dl
kuumaa kahvia
1–2 tl
fariinisokeria
kuohukermaa
Lisäksi
kuumaa vettä (lasin lämmittämistä varten)

Irish coffee – ohje:

  1. Aloita lämmittämällä tarjoilulasi kaatamalla se täyteen kuumaa vettä. Vatkaa sillä välin kerma hyvin kevyeksi vaahdoksi.
  2. Kaada kuuma vesi pois tarjoilulasista. Lisää kuuma kahvi ja fariinisokeri. Voit lisätä aluksi 1 tl kerrallaan. Sekoita, kunnes sokeri on täysin liuennut.
  3. Lisää joukkoon 0,5 dl viskiä ja sekoita. Maista ja lisää tarvittaessa sokeria oman makusi mukaan.
  4. Lisää juoman pinnalle noin 2 cm paksuinen kerros vaahdotettua kermaa. Tämä onnistuu helpoiten kaatamalla kerma lusikan kautta, jolloin se ei sekoitu juomaan niin helposti.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt