Intialaiset possupyörykät

Ainekset (4 annosta)
- 1 kplsipulia
- 2 kplvalkosipulinkynttä
- 2 rklrypsiöljyä
- 1 tlgaram masalaa
- 1 tljuustokuminaa
- 1 tlsuolaa
- 1/2 tlpaprikajauhetta
- 1/4 tlmustapippuria
- 2 rklkorppujauhoja
- 1 kplmunaa
- 1/2 dlvettä
- 400 gsian jauhelihaa
Kastike
- 2 rklvoita
- 1 rklrypsiöljyä
- 1 kpltähtianista
- 1 kplkanelitankoa
- 1 tljuustokuminaa
- 1/2 -1 tlchilijauhetta
- 1/2 - 1 tlkurkumaa
- 2 rkltomaattipyreetä
- 2 dlvettä
- 1 kplkanaliemikuutiota
- 1 1/2 dlkuohukermaa
- 1 dlruoanvalmistusjogurttia
- 1/4 tlsuolaa
- 1/4 tlmustapippuria
Lisäksi
- Pinnalle korianteria, seesaminsiemeniä
Kuori sipulit ja silppua ne hyvin hienoksi. Kuumenna öljy pannulla, lisää sipulisilppu ja mausteet. Paista sekoitellen, kunnes sipuli on pehmeää. Siirrä sipuliseos pois pannulta ja anna jäähtyä. Pyyhkäise pannu puhtaaksi.
Sekoita korppujauhot ja muna veteen. Anna turvota hetki. Lisää jauheliha ja sipuliseos. Sekoita tasaiseksi.
Pyörittele murekemassa lihapulliksi. Paista pyörykät öljyssä pannulla kypsiksi.
Valmista kastike. Kuumenna voi-öljyseos paistokasarissa. Lisää mausteet ja tomaattipyree. Paista keskilämmöllä sekoitellen 1–2 minuuttia.
Lisää vesi, murennettu liemikuutio ja kerma. Kuumenna kastike kiehuvaksi ja hauduta 5–10 minuuttia. Lisää lopuksi jogurtti. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
Kumoa intialaiset possupyörykät kastikkeeseen ja kuumenna. Ripottele pinnalle silputtua korianteria ja halutessasi myös seesaminsiemeniä.