Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Intialaiset possupyörykät

50 min

Intialainen makumaailma nostaa lihapullat aivan uudelle tasolle. Näihin suussasulaviin possupyöryköihin tulee himo! Älä pelästy mausteluettelon pituutta, kaikki ainekset löytyvät kyllä lähikaupasta.

7.10.2015
Reseptin ainekset
4 annosta
1 kpl
sipulia
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
rypsiöljyä
1 tl
garam masalaa
1 tl
juustokuminaa
1 tl
suolaa
1/2 tl
paprikajauhetta
1/4 tl
mustapippuria
2 rkl
korppujauhoja
1 kpl
munaa
1/2 dl
vettä
400 g
sian jauhelihaa
Kastike
2 rkl
voita
1 rkl
rypsiöljyä
1 kpl
tähtianista
1 kpl
kanelitankoa
1 tl
juustokuminaa
1/2 -1 tl
chilijauhetta
1/2 - 1 tl
kurkumaa
2 rkl
tomaattipyreetä
2 dl
vettä
1 kpl
kanaliemikuutiota
1 1/2 dl
kuohukermaa
1 dl
ruoanvalmistusjogurttia
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
Lisäksi
Pinnalle korianteria, seesaminsiemeniä

Kuori sipulit ja silppua ne hyvin hienoksi. Kuumenna öljy pannulla, lisää sipulisilppu ja mausteet. Paista sekoitellen, kunnes sipuli on pehmeää. Siirrä sipuliseos pois pannulta ja anna jäähtyä. Pyyhkäise pannu puhtaaksi.

Sekoita korppujauhot ja muna veteen. Anna turvota hetki. Lisää jauheliha ja sipuliseos. Sekoita tasaiseksi.

Pyörittele murekemassa lihapulliksi. Paista pyörykät öljyssä pannulla kypsiksi.

Valmista kastike. Kuumenna voi-öljyseos paistokasarissa. Lisää mausteet ja tomaattipyree. Paista keskilämmöllä sekoitellen 1–2 minuuttia.

Lisää vesi, murennettu liemikuutio ja kerma. Kuumenna kastike kiehuvaksi ja hauduta 5–10 minuuttia. Lisää lopuksi jogurtti. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Kumoa intialaiset possupyörykät kastikkeeseen ja kuumenna. Ripottele pinnalle silputtua korianteria ja halutessasi myös seesaminsiemeniä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt