Maku

Inkiväärillä ja korianterilla maustetut lohipyörykät

40 min
4
0

Inkiväärillä ja korianterilla maustetut lohipyörykät

GL
LA
MA
0
4
Gluteenittomat ja maidottomat lohipyörykät valmistuvat helposti uunissa ja maistuvat bataatti- tai perunamuusin kanssa. Suosittelemme!
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 500 glohifileetä (ruodotonta)
  • 1 kplmunaa
  • 1/2 dltuoretta korianteria (silputtuna)
  • 1 rklsoijakastiketta
  • 1 rkltuoretta inkivääriä (raastettuna)
  • 1/2 rklmaissitärkkelystä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria

Päälle

  • 1/2 dlseesaminsiemeniä

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN20 min

Poista lohifileestä nahka ja näkyvät ruodot. Leikkaa lohi kuutioiksi. Jauha kala nopeasti monitoimikoneessa hienoksi. Voit myös ostaa lohen kalatiskiltä valmiiksi jauhettuna.

Sekoita kulhossa kaikki ainekset tasaiseksi massaksi.

Muotoile massasta kostutetuin käsin pieniä pyöryköitä. Kääntele ne kevyesti seesaminsiemenissä ja nosta leivinpaperille, uunipellille.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla kypsiksi ja kauniin värisiksi, noin 20 minuuttia.

Tarjoa lohipyörykät peruna- tai bataattimuusin ja runsaan vihersalaatin kera.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä