


Huli huli -kana tuo tuulahduksen tropiikkia keskelle arkea
30 min
Huli huli -kana on helppo havaijilainen klassikkoruoka, jonka makeansuolainen kastike koukuttaa. Huli huli -kana on saanut nimensä perinteisestä havaijilaisesta valmistustavasta, jossa kokonaista broileria pyöritellään grillivartaassa, ja sen päälle valellaan kastiketta. Havaijin sana ’huli’ merkitsee kääntämistä.
Reseptin ainekset
4 annosta
Huli huli -kana
500 g
broilerin paistileikkeitä
½ tl
suolaa
Huli huli -kastike
1 prk (565 g)
ananasrenkaita (omassa mehussaan)
1 dl
soijakastiketta
1 dl
fariinisokeria
1 dl
ketsuppia
½ dl
vahvaa kanalientä
2 tl
tuoretta inkivääriä (raastettuna)
½
sitruunan mehua
1
valkosipulinkynsi (hienonnettuna)
Paistaminen
½ dl
oliiviöljyä
Lisäksi
2
kevätsipulia
6 dl
keitettyä riisiä
Huli huli -kana – ohje:
- Aloita huli huli -kastikkeen valmistus kaatamalla ananaspurkin mehut (noin 2 1/2 dl) kasariin. Säästä ananasrenkaat myöhempää käyttöä varten. Sekoita ananasmehun joukkoon muut kastikkeen ainekset. Keittele kastiketta kokoon kasarissa miedolla lämmöllä.
- Mausta broilerin paistileikkeet suolalla ja paista öljyssä kypsiksi. Paista vielä nopeasti pannulla ananasrenkaisiin kaunis pinta molemmin puolin.
- Sivele kypsät leikkeet kokoon keitetyllä huli huli -kastikkeella ja pilko päälle kevätsipulia.
- Tarjoa huli huli -kana paistettujen ananasrenkaiden ja riisin kera. Lisää halutessasi päälle kastiketta.
Vinkki!
Entistä maukkaamman lopputuloksen saat, jos sekoitat kastikkeen ainekset valmiiksi jo edellisenä päivänä ja laitat broilerit marinoitumaan. Käytä kolmasosa kastikkeesta marinadiksi. Pannulla paistamisen sijaan voit myös grillata broilerit ja ananasrenkaat.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat