Maku

Huli huli -kana tuo tuulahduksen tropiikkia keskelle arkea

30 min
GL
LA
MA
MU
4.5
0

Huli huli -kana on helppo havaijilainen klassikkoruoka, jonka makeansuolainen kastike koukuttaa. Huli huli -kana on saanut nimensä perinteisestä havaijilaisesta valmistustavasta, jossa kokonaista broileria pyöritellään grillivartaassa, ja sen päälle valellaan kastiketta. Havaijin sana ’huli’ merkitsee kääntämistä.
Tulosta
Kuvat Antti Vettenranta

Ainekset (4 annosta)

Huli huli -kana

  • 500 gbroilerin paistileikkeitä
  • ½ tl suolaa

Huli huli -kastike

  • 1 prk (565 g)ananasrenkaita (omassa mehussaan)
  • 1 dlsoijakastiketta
  • 1 dlfariinisokeria
  • 1 dlketsuppia
  • ½ dlvahvaa kanalientä
  • 2 tltuoretta inkivääriä (raastettuna)
  • ½ sitruunan mehua
  • 1 valkosipulinkynsi (hienonnettuna)

Paistaminen

  • ½ dloliiviöljyä

Lisäksi

  • 2kevätsipulia
  • 6 dlkeitettyä riisiä

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Huli huli -kana valmistuu helposti näin:

  1. Aloita huli huli -kastikkeen valmistus kaatamalla ananaspurkin mehut (noin 2 1/2 dl) kasariin. Säästä ananasrenkaat myöhempää käyttöä varten. Sekoita ananasmehun joukkoon muut kastikkeen ainekset. Keittele kastiketta kokoon kasarissa miedolla lämmöllä.
  2. Mausta broilerin paistileikkeet suolalla ja paista öljyssä kypsiksi. Paista vielä nopeasti pannulla ananasrenkaisiin kaunis pinta molemmin puolin.
  3. Sivele kypsät leikkeet kokoon keitetyllä huli huli -kastikkeella ja pilko päälle kevätsipulia.
  4. Tarjoa huli huli -kana paistettujen ananasrenkaiden ja riisin kera. Lisää halutessasi päälle kastiketta.

Vinkki!

Entistä maukkaamman lopputuloksen saat, jos sekoitat kastikkeen ainekset valmiiksi jo edellisenä päivänä ja laitat broilerit marinoitumaan. Käytä kolmasosa kastikkeesta marinadiksi. Pannulla paistamisen sijaan voit myös grillata broilerit ja ananasrenkaat.

MITÄ PIDIT?
4.5