Hölskypotut
20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
Hölskypotut saavat herkullisen makunsa punasipulista ja tillistä. Koko komeus kruunataan vielä ranskankermalla – ja kesän herkullisin perunalisuke on valmis!
KA
3.8
Julkaistu: 26.6.2017

Hölskypotut
Reseptin ainekset (4 annosta)
Hölskypotut
- 1 kgvarhaisperunoita
- 3-4 kpluusia punasipuleja
- 30 gtuoretta tilliä
- 120 granskankermaa
- 50 gvoita kuutioituna
- ½ tlsuolaa
Hölskypotut valmistuvat näin:
- Pese varhaisperunat hyvin. Keitä perunat suolatussa vedessä kypsiksi, noin 10 minuuttia.
- Hienonna uudet punasipulit ja tuore tilli. Itse hienonnan joukkoon myös tillinvarret.
- Kaada perunakattilasta keitinvesi pois. Lisää kattilaan hienonnettu sipuli, tilli, suola, ranskankerma ja kuutioitu voi.
- Peitä kattila kannella ja ravistele kunnolla niin, että ainekset sekoittuvat ja perunat hiukan hajoavat.
- Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoile heti esim. grilliruoan lisukkeena

Feta-hölskypotut
Maku

Perunamuusi – koko perheen kestosuosikki
Maku

Voipotut – kahden ainesosan kastike nostaa varhaisperunat aivan uudelle tasolle
Maku

Uusien perunoiden keittäminen – näillä ohjeilla keität kesän herkullisimmat potut!
Maku

Saksalainen perunasalaatti
Maku

Ruokaisassa varhaisperunasalaatissa maistuu kesä – kokeile ja ihastu!
Kotivinkki

Uudet potut ihastuttavat – katso 10 reseptiä, joiden pääosassa ovat herkulliset varhaisperunat

Perunasalaatti uusista perunoista – kesän parhaat maut samalla lautasella
Kotivinkki