Hölskypotut
kasvis
20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen
Hölskypotut saavat herkullisen makunsa punasipulista ja tillistä. Koko komeus kruunataan vielä ranskankermalla – ja kesän herkullisin perunalisuke on valmis!

Reseptin ainekset 4 annosta
Hölskypotut
1 kgvarhaisperunoita
3-4 kpluusia punasipuleja
30 gtuoretta tilliä
120 granskankermaa
50 gvoita kuutioituna
½ tlsuolaa
Hölskypotut valmistuvat näin:
- Pese varhaisperunat hyvin. Keitä perunat suolatussa vedessä kypsiksi, noin 10 minuuttia.
- Hienonna uudet punasipulit ja tuore tilli. Itse hienonnan joukkoon myös tillinvarret.
- Kaada perunakattilasta keitinvesi pois. Lisää kattilaan hienonnettu sipuli, tilli, suola, ranskankerma ja kuutioitu voi.
- Peitä kattila kannella ja ravistele kunnolla niin, että ainekset sekoittuvat ja perunat hiukan hajoavat.
- Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoile heti esim. grilliruoan lisukkeena