


Hölskypotut – grilliruoan tai kalan mainio lisuke
20 min
Hölskypotut eli hyrskypotut saavat herkullisen makunsa punasipulista ja tillistä. Koko komeus kruunataan vielä ranskankermalla – ja kesän herkullisin perunalisuke on valmis!
Reseptin ainekset
4 annosta
Hölskypotut
1 kg
varhaisperunoita
3-4 kpl
uusia punasipuleja
30 g
tuoretta tilliä
120 g
ranskankermaa
50 g
voita kuutioituna
½ tl
suolaa
Hölskypotut – ohje:
- Pese varhaisperunat hyvin. Keitä perunat suolatussa vedessä kypsiksi, noin 10 minuuttia.
- Hienonna uudet punasipulit ja tuore tilli. Itse hienonnan joukkoon myös tillinvarret.
- Kaada perunakattilasta keitinvesi pois. Lisää kattilaan hienonnettu sipuli, tilli, suola, ranskankerma ja kuutioitu voi.
- Peitä kattila kannella ja ravistele kunnolla niin, että ainekset sekoittuvat ja perunat hiukan hajoavat.
- Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoile hölskypotut heti esimerkiksi grilliruoan lisukkeena.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat