Maku

Hölskypotut

20 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen
Hölskypotut saavat herkullisen makunsa punasipulista ja tillistä. Koko komeus kruunataan vielä ranskankermalla – ja kesän herkullisin perunalisuke on valmis!
KA
3.66
0
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa


Ainekset (4 annosta)

Hölskypotut

  • 1 kgvarhaisperunoita
  • 3-4 kpluusia punasipuleja
  • 30 gtuoretta tilliä
  • 120 granskankermaa
  • 50 gvoita kuutioituna
  • ½ tlsuolaa
Tulosta

Hölskypotut valmistuvat näin:

  1. Pese varhaisperunat hyvin. Keitä perunat suolatussa vedessä kypsiksi, noin 10 minuuttia.
  2. Hienonna uudet punasipulit ja tuore tilli. Itse hienonnan joukkoon myös tillinvarret.
  3. Kaada perunakattilasta keitinvesi pois. Lisää kattilaan hienonnettu sipuli, tilli, suola, ranskankerma ja kuutioitu voi.
  4. Peitä kattila kannella ja ravistele kunnolla niin, että ainekset sekoittuvat ja perunat hiukan hajoavat.
  5. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoile heti esim. grilliruoan lisukkeena
MITÄ PIDIT?
3.66
Kommentoi »