3,8(55)
Hölskypotut
kasvis
20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen
Hölskypotut saavat herkullisen makunsa punasipulista ja tillistä. Koko komeus kruunataan vielä ranskankermalla – ja kesän herkullisin perunalisuke on valmis!
Reseptin ainekset 4 annosta
Hölskypotut
1 kgvarhaisperunoita
3-4 kpluusia punasipuleja
30 gtuoretta tilliä
120 granskankermaa
50 gvoita kuutioituna
½ tlsuolaa

Hölskypotut valmistuvat näin:

  1. Pese varhaisperunat hyvin. Keitä perunat suolatussa vedessä kypsiksi, noin 10 minuuttia.
  2. Hienonna uudet punasipulit ja tuore tilli. Itse hienonnan joukkoon myös tillinvarret.
  3. Kaada perunakattilasta keitinvesi pois. Lisää kattilaan hienonnettu sipuli, tilli, suola, ranskankerma ja kuutioitu voi.
  4. Peitä kattila kannella ja ravistele kunnolla niin, että ainekset sekoittuvat ja perunat hiukan hajoavat.
  5. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoile heti esim. grilliruoan lisukkeena
Kommentoi »