Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Hirvitournedos ja palsternakkapyree

55 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 10 min

Mehevät hirvitournedokset maistuvat taivaallisilta palsternakkapyreen, punaviinikastikkeen ja hunajaisten uunijuuresten kera.

Reseptin ainekset
6 annosta
1,2 kg
hirven ulkofilettä
6 viipaletta pekonia
paistinarua
suolaa ja mustapippuria
voita ja öljyä paistamiseen
Palsternakkapyree
1 kg
palsternakkaa
2 dl
kuohukermaa
suolaa

Ota hirven ulkofilee hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Puhdista hirven ulkofilee mahdollisista kalvoista ja leikkaa kuudeksi pekonin levyiseksi pihveiksi. Kääräise jokaisen pihvin ympärille pekonisiivu ja kiinnitä ne paistinarulla. Mausta pihvit suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna pannussa nokare voita ja tilkka öljyä. Ruskista pihvit molemmilta puolilta muutaman minuutin ajan, kunnes pinta on saanut hyvin väriä. Ruskista myös pihvien sivut. Nosta pihvit uunivuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa kunnes pihvien sisälämpötila on 52-55 astetta, noin 5-10 minuuttia. Anna pihvien vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua.

Kuori ja kuutioi palsternakat. Keitä palsternakkakuutiot suolatussa vedessä kypsiksi. Kaada vesi pois. Soseuta palsternakat sauvasekoittimella ja lisää samalla vähitellen kermaa, kunnes palsternakkapyreen koostumus on oikea. Kaikkea kermaa ei välttämättä tarvitse käyttää. Mausta palsternakkapyree suolalla.

Tarjoile hirven tournedos pihvit palsternakkapyreen, punaviinikastikkeen ja hunajaisten uunijuuresten kera.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt