


Hirvitournedos ja palsternakkapyree
Mehevät hirvitournedokset maistuvat taivaallisilta palsternakkapyreen, punaviinikastikkeen ja hunajaisten uunijuuresten kera.
Ota hirven ulkofilee hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Puhdista hirven ulkofilee mahdollisista kalvoista ja leikkaa kuudeksi pekonin levyiseksi pihveiksi. Kääräise jokaisen pihvin ympärille pekonisiivu ja kiinnitä ne paistinarulla. Mausta pihvit suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna pannussa nokare voita ja tilkka öljyä. Ruskista pihvit molemmilta puolilta muutaman minuutin ajan, kunnes pinta on saanut hyvin väriä. Ruskista myös pihvien sivut. Nosta pihvit uunivuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa kunnes pihvien sisälämpötila on 52-55 astetta, noin 5-10 minuuttia. Anna pihvien vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua.
Kuori ja kuutioi palsternakat. Keitä palsternakkakuutiot suolatussa vedessä kypsiksi. Kaada vesi pois. Soseuta palsternakat sauvasekoittimella ja lisää samalla vähitellen kermaa, kunnes palsternakkapyreen koostumus on oikea. Kaikkea kermaa ei välttämättä tarvitse käyttää. Mausta palsternakkapyree suolalla.
Tarjoile hirven tournedos pihvit palsternakkapyreen, punaviinikastikkeen ja hunajaisten uunijuuresten kera.
