Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Hirventurpasyltty eli -hyytelö

26 h 0 min
{
Aktiivinen 2 h 0 min
Passiivinen 24 h 0 min
10.12.2012
Reseptin ainekset
12 annosta
2000 g
hirvenlihaa (2 turpaa)
2 rkl
suolaa
1 rkl
mustapippuria (kokonaisia)
1 rkl
maustepippuria (kokonaisia)
4 kpl
laakerinlehteä
2 kpl
sipulia
2 kpl
porkkanaa

Turpa on helpoin käsitellä, jos se on jäässä.

Ota turpa pakkasesta ja leikkaa se kohmeisena 2 sentin viipaleiksi. Vuole viipaleista tukevalla puukolla tai veitsellä kaikki karvainen nahka pois. Karvattomat nahan osat irtoavat keittämisen jälkeen.

Nosta turpaviipaleet isoon kattilaan ja kaada päälle kiehuvaa vettä sen verran, että palat peittyvät.

Kuumenna kiehuvaksi ja kuori kaikki muodostuva vaahto pois. Kun vaahtoa ei enää synny, lisää mausteet ja kuoritut, paloitellut kasvikset.

Anna kiehua hiljaa poreillen 4–6 tuntia. Jos omistat painekattilan, niin pari tuntia riittää.

Nosta turpapalat kattilasta ja anna jäähtyä hetki. Irrota lihat ja paloittele ne noin 1 sentin kuutioiksi. Siivilöi keitinliemi toiseen kattilaan. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

Nosta paloitellut lihat noin litran vetoiseen uunivuokaan. Kaada päälle kuuma liemi ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Peittele jäähtynyt vuoka foliolla. Anna hyytyä kylmässä seuraavaan päivään.

Kumoa hirventurpasyltty tarjoilulautaselle ja leikkaa viipaleiksi.

Tarjoa hirventurpahyytelöä joulupöydän alkupalapöydässä. Hirventurpasyltty sopii mainiosti myös muissa juhlatilanteissa tarjottavaksi.

*Hyytelön hyydyttää turvan nahassa ja sen alla oleva gelatiini, eli sama luonnon hyytelöimisaine, josta liivate tehdään.

Hirventurpasyltty on perinneherkku, mutta uusi ja yllättävä makukokemus monelle kokeneellekin metsästäjälle. Valmistus ei ole vaikeaa, mutta turvan siivoamisessa on hiukan työtä ennen kuin lihaa pääsee keittämään. Lopputulos on kyllä vaivan arvoinen. Perinteisesti syltyn kanssa nautitaan pihlajanmarjasnapsia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt