Maku

Hirssipihvit

40 min
KA
GL
0
0


 

Tulosta
Teksti Maarit Cederbeg
Kuvat Juhani Salonen, Minna Talka

Ainekset (8 annosta)

  • 1 dlhirssiä (hiutaleina)
  • 1 dlkookosmaitoa
  • 4 kplporkkanaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlkurkumaa
  • 1 kplmunaa
  • 1 tlkirveliä

Paistamiseen

  • 20 gvoita
  • 1 rklrypsiöljyä

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN

Mittaa kulhoon hirssihiutaleet ja kookosmaito.

Harjaa porkkanat puhtaiksi. Silppua ne tehosekoittimessa tai raasta hienoksi raasteeksi.

Sekoita porkkana hirssin joukkoon, mausta seos suolalla ja kurkumalla. Lisää muna. Saksi puolet kirvelistä taikinaan. Jätä kirvelinlehden kärjet pihvien koristeeksi.

Jaa taikina kahdeksaksi hirssipihviksi. Muotoile pihvit lettupannuun sopiviksi ja paina jokaisen pihvin pinnalle kirvelinlehti. Paista miedolla lämmöllä pannulla voissa ja öljyssä molemmin puolin.

•Valmista halutessasi hirssipihveille kastike: sulata pienessä kattilassa 50 g voita, lisää 1 dl porkkanamehua, tilkka sitruunamehua ja mausta kastike sitruunapippurilla.

MITÄ PIDIT?
0