


Vihreää lautaselle
Herne-perunamuusi – herneillä, parmesaanilla ja sitruunalla maustettu muusi on täydellinen lisuke kalalle
30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 15 min
Herne-perunamuusi saa kauniin värinsä soseutetuista pakasteherneistä. Parmesaanijuustolla ja sitruunankuorella maustettu perunasose on nappilisuke esimerkiksi uunilohelle tai paistetuille kalafileille.
Reseptin ainekset
6 annosta
6–7
isoa jauhoista perunaa (esim. Rosamunda)
200 g
pakasteherneitä (sulatettuna)
1
(luomu)sitruunan raastettu kuori
40 g (1 dl)
parmesaanijuustoa ( raastettuna)
25 g
voita
noin 1 dl
perunoiden keitinvettä
1 tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Herne-perunamuusi – ohje:
- Kuori ja lohko perunat kattilaan. Lisää vettä niin että perunat peittyvät. Keitä kypsiksi, noin 15 minuuttia.
- Soseuta herneet sauvasekoittimella. Pese ja raasta sitruunan kuori. Raasta parmesaani.
- Ota perunoiden keitinvettä desin verran talteen ja valuta sen jälkeen loppu pois. Lisää voi paloina perunoiden joukkoon ja vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi. Lisää loraus keitinvettä ja suola vatkauksen aikana.
- Kääntele hernesose, sitruuna- ja parmesaaniraasteet lopuksi joukkoon. Rouhi mustapippuria muusin pinnalle ennen tarjoamista.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat