Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Vihreää lautaselle

Herne-perunamuusi – herneillä, parmesaanilla ja sitruunalla maustettu muusi on täydellinen lisuke kalalle

30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 15 min

Herne-perunamuusi saa kauniin värinsä soseutetuista pakasteherneistä. Parmesaanijuustolla ja sitruunankuorella maustettu perunasose on nappilisuke esimerkiksi uunilohelle tai paistetuille kalafileille.

5.11.2025
Reseptin ainekset
6 annosta
6–7
isoa jauhoista perunaa (esim. Rosamunda)
200 g
pakasteherneitä (sulatettuna)
1
(luomu)sitruunan raastettu kuori
40 g (1 dl)
parmesaanijuustoa ( raastettuna)
25 g
voita
noin 1 dl
perunoiden keitinvettä
1 tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria

Herne-perunamuusi – ohje:

  1. Kuori ja lohko perunat kattilaan. Lisää vettä niin että perunat peittyvät. Keitä kypsiksi, noin 15 minuuttia.
  2. Soseuta herneet sauvasekoittimella. Pese ja raasta sitruunan kuori. Raasta parmesaani.
  3. Ota perunoiden keitinvettä desin verran talteen ja valuta sen jälkeen loppu pois. Lisää voi paloina perunoiden joukkoon ja vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi. Lisää loraus keitinvettä ja suola vatkauksen aikana.
  4. Kääntele hernesose, sitruuna- ja parmesaaniraasteet lopuksi joukkoon. Rouhi mustapippuria muusin pinnalle ennen tarjoamista.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt