Kotivinkki

Herne-kurkkupikkelssi – raikas ja rapsakka lisuke, joka on täynnä makua

1 h 15 min
{
Aktiivinen15 min
Passiivinen1 h
Herne-kurkkupikkelssi tarjoaa makua ja väriä jokaiselle aterialle. Pikkelöidyt avo­maankurkut ja sokeriherneenpalot maustuvat nopeasti tarjoilukuntoon!
GL
KA
LA
MA
MU
VE
5
0
Teksti Mika Rampa
Kuvat Johanna Myllymäki


Ainekset (4 annosta)

Herne-kurkkupikkelssi

  • 15sokeriherneenpalkoa
  • ¼ rkutilliä
  • 4avomaankurkkua

Liemi

  • 1 dlsokeria
  • ½ dlvalkoviinietikkaa
  • 1 dlvettä
  • ½ tlsuolaa

Lisäksi

  • puhdas lasipurkki
Tulosta

Herne-kurkkupikkelssi valmistuu näin:

  1. Leikkaa sokeriherneenpalot viipaleiksi ja hienonna tilli. Kuori avomaankurkut halutessasi ja viipaloi ne. Lisää kaikki ainekset puhtaaseen lasipurkkiin.
  2. Kiehauta kattilassa sokeri, valkoviinietikka, vesi ja suola. Kaada kuuma liemi lasipurkkiin vihannesten päälle. Anna maustua vähintään tunti ennen tarjoilua.
MITÄ PIDIT?
5