Maku

Hernariletut – hernekeiton makuiset letut herkullisella pekonitäytteellä

55 min
0
0

Hernariletut yhdistävät perinteisen hernekeiton maun ja letun ulkomuodon. Dijoninsinapilla maustettu herne-pekonitäyte viimeistelee herkullisen kokonaisuuden.
Tulosta
Teksti Mika Rampa
Kuvat Antti Vettenranta

Ainekset (4 annosta)

Hernariletut

  • 1 prk (435 g)hernekeittoa (esim. Jalostaja)
  • 2 dlvettä
  • 5munaa
  • 1 ½ dlvehnäjauhoja
  • 1 tlsuolaa

Paistamiseen

  • 2 rklvoita

Täyte

  • 1sipuli
  • 100 gpekonikuutoita
  • 200 gpakasteherneitä
  • 1-2 rkldijoninsinappia
  • ¼ rkulehtipersiljaa

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN30 min

Hernariletut valmistuvat helposti näin:

  1. Sekoita hernekeitto ja vesi. Lisää joukkoon munat ja vehnäjauhot. Mausta suolalla. Anna taikinan tekeytyä puoli tuntia.
  2. Paista taikina letuiksi ja nosta lautaselle odottamaan täyttämistä.
  3. Hienonna sipuli. Paista pekonikuutiot paistinpannulla. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja jatka paistamista, kunnes sipuli on kuullottunut. Lisää herneet ja mausta täyte sinapilla. Lisää lopuksi hienonnettu lehtipersilja.
  4. Lusikoi täytettä lettujen päälle ja nosta ne tarjolle.

Lado täytetyt letut voideltuun uunivuokaan ja lämmitä niitä 175-asteisessa uunissa 15 minuuttia ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
0