


Hernariletut – hernekeiton makuiset letut herkullisella pekonitäytteellä
55 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 30 min
Hernariletut yhdistävät perinteisen hernekeiton maun ja letun ulkomuodon. Dijoninsinapilla maustettu herne-pekonitäyte viimeistelee herkullisen kokonaisuuden.
Reseptin ainekset
4 annosta
Hernariletut
1 prk (435 g)
hernekeittoa (esim. Jalostaja)
2 dl
vettä
5
munaa
1 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
suolaa
Paistamiseen
2 rkl
voita
Täyte
1
sipuli
100 g
pekonikuutoita
200 g
pakasteherneitä
1-2 rkl
dijoninsinappia
¼ rku
lehtipersiljaa
Hernariletut valmistuvat helposti näin:
- Sekoita hernekeitto ja vesi. Lisää joukkoon munat ja vehnäjauhot. Mausta suolalla. Anna taikinan tekeytyä puoli tuntia.
- Paista taikina letuiksi ja nosta lautaselle odottamaan täyttämistä.
- Hienonna sipuli. Paista pekonikuutiot paistinpannulla. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja jatka paistamista, kunnes sipuli on kuullottunut. Lisää herneet ja mausta täyte sinapilla. Lisää lopuksi hienonnettu lehtipersilja.
- Lusikoi täytettä lettujen päälle ja nosta ne tarjolle.
Lado täytetyt letut voideltuun uunivuokaan ja lämmitä niitä 175-asteisessa uunissa 15 minuuttia ennen tarjoilua.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat