Maku

Herkkukaakao – lakritsijauhe, kaneli ja vanilja tekevät suloisen suklaisesta juomasta vieläkin ihanamman

15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
Herkkukaakao maustetaan vastustamattomaksi lakritsijauheella, kanelilla ja vaniljalla. Ripaus chiliä tuo lämpimään juomaan hienoisesti potkua. Viimeistele kaakaot vaahtokarkeilla ja värikkäillä paperipilleillä.
MA
MU
4.5
0


Ainekset (5 annos)

Herkkukaakao

  • 2 dlkauramaitoa (esim. Oatly iKaffe)
  • ½ dltummaa kaakaojauhetta
  • 1 rklsokeria
  • 1 rklraakalakritsijauhetta (Urtekram)
  • 2 tlkanelia
  • ½ tlchilijauhetta
  • ¼ tlvaniljajauhetta
  • 100 gtummaa suklaata (kaakaota 70 %, maidoton)
  • 8 dlkauramaitoa
  • 1½ rklmaissitärkkelystä

Koristelu

  • vaahtokarkkeja
Tulosta

Herkkukaakao valmistetaan näin:

  1. Kuumenna 2 dl kauramaitoa kattilassa. Vatkaa joukkoon keskenään sekoitetut kaakao ja sokeri.
  2. Lisää kattilaan mausteet ja paloiteltu suklaa. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes suklaa sulaa.
  3. Sekoita maissitärkkelys pieneen tilkkaan kauramaitoa.
  4. Lisää loppu kauramaito suklaaseokseen ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen.
  5. Sekoita joukkoon maissitärkkelys ohuena nauhana, keitä miedolla lämmöllä sekoittaen parin minuutin ajan. Tarjoa kaakao sellaisenaan tai vaahtokarkeilla koristeltuna.

Vinkki!

Voit halutessasi terästää juoman 8 cl:lla appelsiinilikööriä (Cointreau). Jos haluat vegaanisen ja gluteenittoman kaakaon, korvaa vaahtokarkit soijakermapursotuksilla.

MITÄ PIDIT?
4.5
Kommentoi »