


Herkkukaakao – lakritsijauhe, kaneli ja vanilja tekevät suloisen suklaisesta juomasta vieläkin ihanamman
15 min
Herkkukaakao maustetaan vastustamattomaksi lakritsijauheella, kanelilla ja vaniljalla. Ripaus chiliä tuo lämpimään juomaan hienoisesti potkua. Viimeistele kaakaot vaahtokarkeilla ja värikkäillä paperipilleillä.
Reseptin ainekset
5 annos
Herkkukaakao
2 dl
kauramaitoa (esim. Oatly iKaffe)
½ dl
tummaa kaakaojauhetta
1 rkl
sokeria
1 rkl
raakalakritsijauhetta (Urtekram)
2 tl
kanelia
½ tl
chilijauhetta
¼ tl
vaniljajauhetta
100 g
tummaa suklaata (kaakaota 70 %, maidoton)
8 dl
kauramaitoa
1½ rkl
maissitärkkelystä
Koristelu
vaahtokarkkeja
Herkkukaakao valmistetaan näin:
- Kuumenna 2 dl kauramaitoa kattilassa. Vatkaa joukkoon keskenään sekoitetut kaakao ja sokeri.
- Lisää kattilaan mausteet ja paloiteltu suklaa. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes suklaa sulaa.
- Sekoita maissitärkkelys pieneen tilkkaan kauramaitoa.
- Lisää loppu kauramaito suklaaseokseen ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen.
- Sekoita joukkoon maissitärkkelys ohuena nauhana, keitä miedolla lämmöllä sekoittaen parin minuutin ajan. Tarjoa kaakao sellaisenaan tai vaahtokarkeilla koristeltuna.
Vinkki!
Voit halutessasi terästää juoman 8 cl:lla appelsiinilikööriä (Cointreau). Jos haluat vegaanisen ja gluteenittoman kaakaon, korvaa vaahtokarkit soijakermapursotuksilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat