


Helppo ja maukas munajuusto
13 h 10 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 13 h 0 min
Maukas munajuusto valmistuu kätevästi muutamasta raaka-aineesta tarjoilua edeltävänä päivänä. Mehevää munajuustoa kannattaa kokeilla, se on helpompaa kuin uskotkaan!
Reseptin ainekset
15 palaa
10 dl
kevytmaitoa
5 dl
piimää
1/2 tl
suolaa
2 kpl
munaa
Kuumenna maito kiehumispisteeseen.
Lisää piimä ja suola.
Anna seoksen seistä noin tunnin ajan, kunnes hera erottuu.
Kerää massa reikäkauhalla kulhoon.
Sekoita jäähtyneeseen heraan munat hyvin sekoittaen.
Kastele sideharsokangas kylmällä vedellä ja levitä se reunoja myöten joko kulhoon tai juustomuottiin.
Kaada juustoseos muottiin.
Taita sideharso juuston päälle ja anna sen tekeytyä viileässä painon alla noin 12 tuntia.
Pane alle astia, johon hera valuu.
Kumoa juusto vadille ja tarjoa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat