Helppo ja maukas munajuusto
13 h 10 min
{
Aktiivinen
10 minPassiivinen
13 h Maukas munajuusto valmistuu kätevästi muutamasta raaka-aineesta tarjoilua edeltävänä päivänä. Mehevää munajuustoa kannattaa kokeilla, se on helpompaa kuin uskotkaan!
GL
KA
4
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 15.10.2010

Helppo ja maukas munajuusto
Reseptin ainekset (15 palaa)
- 10 dlkevytmaitoa
- 5 dlpiimää
- 1/2 tlsuolaa
- 2 kplmunaa
Kuumenna maito kiehumispisteeseen.
Lisää piimä ja suola.
Anna seoksen seistä noin tunnin ajan, kunnes hera erottuu.
Kerää massa reikäkauhalla kulhoon.
Sekoita jäähtyneeseen heraan munat hyvin sekoittaen.
Kastele sideharsokangas kylmällä vedellä ja levitä se reunoja myöten joko kulhoon tai juustomuottiin.
Kaada juustoseos muottiin.
Taita sideharso juuston päälle ja anna sen tekeytyä viileässä painon alla noin 12 tuntia.
Pane alle astia, johon hera valuu.
Kumoa juusto vadille ja tarjoa.