Reseptin ainekset
4 annosta
Vegan Caviar -tahna ruisnapeilla
1 prk
Euro-East Vegan Cavi’ar merileväherkku
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
150 g
crème fraîchea
1
salottisipuli
25 kpl
ruisnappeja
tuoretta ruohosipulia
Savustettu kilohailitahna saaristolaisleivällä
160 g
Old Riga savustettua kilohailia öljyssä
1
pieni punasipuli hienonnettuna
2
keitettyä kananmunaa
150 g
crème fraîchea
n. 1 dl
silputtua tilliä
1/4
sitruunan mehu
¾ tl
suola
½
mustapippuria
saaristolaisleipää
Vegan Cavi'ar -tahna
- Valmista täyte. Sekoita keskenään Vegan Cavi’ar, tuorejuusto, crème fraîche ja hienonnettu salottisipuli. Jätä Vegan Cavi’aria hieman koristeeksi.
- Jos haluat tähtimäiset pursotukset, laita täyte pursotinpussiin ja käytä päänä esimerkiksi tähtityllaa. Pursota täytettä nokare jokaiselle ruisnapille. Voit myös lusikoida täytteen ruisnappien päälle. Koristele mustalla Vegan cavi’arilla ja ruohosipulisilpulla.
Vinkki! Saat reseptistä täysin vegaanisen, kun käytät esimerkiksi kaurafraîchea ja vegaanista tuorejuustoa.
Savustettu kilohailitahna
- Keitä kanamunat koviksi. Valuta kilohailit. Hienonna kilohaili ja kananmunat haarukalla. Hienonna punasipuli veitsellä ja sekoita kaikki aineet keskenään, mausta ja tarkista maku. Annostele saaristolaisleipien päälle ja koristele tillillä.
- Tarjoile pikkusuolaiset glögin tai kuohuviinin kera.
Vinkki!
Vegan Cavi’ar on luonnollisista aineista tehty vegaaninen ja gluteeniton merileväkaviaari, joka sopii myös kala-allergisille. Tuote säilyy huoneenlämmössä, joten löydät sen joko kalasäilykkeistä tai kylmähyllystä muiden mätien joukosta.
Savustetut kilohailit ovat maukkaita ja pehmeitä, eikä ruotoja tarvitse pelätä. Kilohailista valmistat helpot piirakat, lämpimät voileivät ja ruokaisat salaatit.
Katso myös nämä
Uusimmat