Kotivinkki

Ei mikään ihan tavallinen salaatti! Endiivi ja banaani yhdistyvät lautasella ihanaksi makuilotteluksi

30 min
KA
MU
0
0

Endiivi ja banaani yhdistyvät lautasella herkulliseksi salaatiksi. Päälle ripotellaan vielä vuohenjuustoa ja pähkinöistä. Raikas inkivääri viimeistelee annoksen.
Tulosta
Kuvat Arto Vuohelainen

Ainekset (2 annosta)

Salaatti

  • 2miniendiiviä
  • 50 gvoita
  • 1 tlhunajaa
  • 6–8babyporkkanaa
  • 2–3 sentin pätkätuoretta inkivääriä
  • 10sokerihernettä
  • 2tuoreen rosmariinin oksaa
  • 2 rklappelsiinin mehua
  • 2minibanaania (tai 1 iso)
  • 2 rklsitruunan mehua
  • 4appelsiinin viipaletta

Lisäksi

  • ½ dlsaksanpähkinöitä
  • 50 gvuohenjuustoa
  • suolaa, mustapippuria myllystä

Appelsiinivinegretti

  • ½ tl(luomu-)appelsiinin kuoriraastetta
  • ¼ dlappelsiinin mehua
  • 1 dlrypsiöljyä
  • ¼ dlvalkoviinietikkaa
  • ¼ tlsuolaa
  • ripaus sokeria
  • ripaus mustapippuria

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Endiivi-banaanisalaatti valmistuu näin:

  1. Tee vinegretti: Pese appelsiini, raasta hienolla terällä kuorta kulhoon ja purista mehu päälle. Vispaa öljy sekaan ja lisää loput aineet. Säilytä suljettavassa astiassa jääkaapissa.
  2. Leikkaa endiivien kannat pois ja halkaise endiivit pitkittäin kahteen, pulleammat neljään osaan. Laita pannulle voi ja hunaja ja hauduta endiivit kypsiksi, se vie noin 10–20 minuuttia. Nosta lautasille.
  3. Pese ja kuivaa porkkanat, höylää inkivääri ohuiksi lastuiksi. Kuullota porkkanat, inkivääri ja herneet sekä rosmariininoksat kevyesti pannulla voissa, kaada kasviksille lopuksi appelsiinin mehu ja kiehauta. Jaa kasvikset lautasille. Viipaloi banaanit ja valele ne sitruunan mehulla, jotta ne eivät tummu.
  4. Käytä pannulla lopuksi appelsiiniviipaleet ja banaanit ja asettele salaatin sekaan. Ripota päälle pähkinöitä, murustele juusto ja mausta salaatti suolalla ja pippurilla. Tarjoa salaatti appelsiinivinegretin kanssa.
MITÄ PIDIT?
0