


Ei mikään ihan tavallinen salaatti! Endiivi ja banaani yhdistyvät lautasella ihanaksi makuilotteluksi
30 min
Endiivi ja banaani yhdistyvät lautasella herkulliseksi salaatiksi. Päälle ripotellaan vielä vuohenjuustoa ja pähkinöistä. Raikas inkivääri viimeistelee annoksen.
Reseptin ainekset
2 annosta
Salaatti
2
miniendiiviä
50 g
voita
1 tl
hunajaa
6–8
babyporkkanaa
2–3 sentin pätkä
tuoretta inkivääriä
10
sokerihernettä
2
tuoreen rosmariinin oksaa
2 rkl
appelsiinin mehua
2
minibanaania (tai 1 iso)
2 rkl
sitruunan mehua
4
appelsiinin viipaletta
Lisäksi
½ dl
saksanpähkinöitä
50 g
vuohenjuustoa
suolaa, mustapippuria myllystä
Appelsiinivinegretti
½ tl
(luomu-)appelsiinin kuoriraastetta
¼ dl
appelsiinin mehua
1 dl
rypsiöljyä
¼ dl
valkoviinietikkaa
¼ tl
suolaa
ripaus sokeria
ripaus mustapippuria
Endiivi-banaanisalaatti valmistuu näin:
- Tee vinegretti: Pese appelsiini, raasta hienolla terällä kuorta kulhoon ja purista mehu päälle. Vispaa öljy sekaan ja lisää loput aineet. Säilytä suljettavassa astiassa jääkaapissa.
- Leikkaa endiivien kannat pois ja halkaise endiivit pitkittäin kahteen, pulleammat neljään osaan. Laita pannulle voi ja hunaja ja hauduta endiivit kypsiksi, se vie noin 10–20 minuuttia. Nosta lautasille.
- Pese ja kuivaa porkkanat, höylää inkivääri ohuiksi lastuiksi. Kuullota porkkanat, inkivääri ja herneet sekä rosmariininoksat kevyesti pannulla voissa, kaada kasviksille lopuksi appelsiinin mehu ja kiehauta. Jaa kasvikset lautasille. Viipaloi banaanit ja valele ne sitruunan mehulla, jotta ne eivät tummu.
- Käytä pannulla lopuksi appelsiiniviipaleet ja banaanit ja asettele salaatin sekaan. Ripota päälle pähkinöitä, murustele juusto ja mausta salaatti suolalla ja pippurilla. Tarjoa salaatti appelsiinivinegretin kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat