Maku

Haukimurekepihvit

30 min
3.7
1

Mehevät ja ruodottomat haukimurekepihvit ovat raikkaan makuista arkiruokaa parhaimmillaan. Kokeile ja ihastu!
Tulosta
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (16 kpl)

  • 500 ghaukea (fileinä)
  • 1/2 dlvehnäjauhoja (täysjyvä)
  • 1 kplmunaa
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1 dlruokakermaa
  • 1 rklsitruunamehua
  • 3 rkltuoretta tilliä (hienonnettuna)

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Poista haukifileestä isoimmat ruodot. Paloittele kala ja jauha se tasaiseksi monitoimikoneessa leikkuuterällä. Pienet ruodot jauhautuvat mureketaikinaan. Lisää jauhot, muna ja mausteet. Kaada koneen käydessä joukkoon kerma ohuena nauhana. Lisää lopuksi sitruunamehu ja tilli. Pyöräytä haukimureketaikina sekaisin.

Paista seoksesta pihvejä lettupannulla rasvassa. Paistoaika on miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia/puoli.

Tarjoa haukimurekepihvit keitettyjen perunoiden, kermaviilikastikkeen ja salaatin kanssa.

MITÄ PIDIT?
3.7