Maku

Haukimurekepihvit

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
Mehevät ja ruodottomat haukimurekepihvit ovat raikkaan makuista arkiruokaa parhaimmillaan. Kokeile ja ihastu!
3.9
1
Julkaistu 7.2.2013


Reseptin ainekset (16 kpl)

  • 500 ghaukea (fileinä)
  • 1/2 dlvehnäjauhoja (täysjyvä)
  • 1 kplmunaa
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1 dlruokakermaa
  • 1 rklsitruunamehua
  • 3 rkltuoretta tilliä (hienonnettuna)
Tulosta

Haukimurekepihvit – ohje:

  1. Poista haukifileestä isoimmat ruodot. Paloittele kala ja jauha se tasaiseksi monitoimikoneessa leikkuuterällä. Pienet ruodot jauhautuvat mureketaikinaan.
  2. Lisää jauhot, muna ja mausteet. Kaada koneen käydessä joukkoon kerma ohuena nauhana. Lisää lopuksi sitruunamehu ja tilli. Pyöräytä haukimureketaikina sekaisin.
  3. Paista seoksesta pihvejä lettupannulla rasvassa. Paistoaika on miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia/puoli.
  4. Tarjoa haukimurekepihvit keitettyjen perunoiden, kermaviilikastikkeen ja salaatin kanssa.
1 kommentti