Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Haudutetut karitsanpotkat

3 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 3 h 0 min

Karitsanpotka on helppoakin helpompi valmistaa! Padassa haudutettuna siihen tiivistyvät upeat maut - vihannekset, yrtit ja sitruuna. Tarjoile karitsa ihanan liemen kanssa viikonloppuna tai juhla-aterialla!

17.3.2016
Reseptin ainekset
4 annosta
4 kpl
karitsanpotkaa (n. 2 kg)
2 rkl
öljyä
suolaa ja mustapippuria
2 kpl
varsisellerin vartta
2 kpl
porkkanaa
1 kpl
sipuli
3 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
tomaattipyreetä
2 rkl
tuoretta timjamia
5 dl
valkoviiniä
3 dl
kanalientä
2 kpl
laakerinlehteä
1 kpl
sitruuna (kuori ja mehu)

Ota potka huoneenlämpöön tunti ennen valmistusta. Kuumenna ruokalusikallinen öljyä padassa kuumalla liedellä. Paista potka yksi kerrallaan käännellen niin, että saat sen kaikille sivuille hyvän paistopinnan. Nosta potkat lautaselle ja mausta suolalla ja pippurilla.

Laske lieden lämpötilaa miedolle keskilämmölle. Lorauta pataan lusikallinen lisää öljyä. Kuullota kuutioidut sellerit, porkkanat, sipuli ja valkosipuli pehmeäksi reilut 5 minuuttia. Lisää joukkoon tomaattipyree ja hienonnettu timjami. Kääntele lämmöllä pari minuuttia.

Kaada vihannesten päälle pataan valkoviini ja kanaliemi. Lisää mukaan laakerinlehti, sitruunamehu ja hienoksi raastettu sitruunankuori. 

Asettele karitsanpotkat liemeen pataan. Kuumenna liemi kiehuvaksi liedellä.

Nosta padan päälle kansi. Laita pata 125-asteiseen uuniin keskitasolle. Hauduta potkia 3 tuntia, ja käännä ne puolessa välissä.

Ota potkat liemestä. Kuumenna liemi padassa kiehuvaksi liedellä. Anna kiehua ilman kantta noin 10 minuuttia kunnes liemi tiivistynyt noin 2/3 alkuperäisestä määrästä.

Tarjoile mureat karitsanpotkat heti kuuman liemen kanssa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt