Maku

Haudutettu porsaan sisäfilee

15 h 20 min
4.5
0

Haudutettu porsaan sisäfilee

MU
GL
0
4.5
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 600 gporsaan sisäfileetä
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 rkltuoretta rosmariinia

Suolamarinadi

  • 10 dlvettä
  • 40 gmerisuolaa
  • 1 rklsokeria

Pinnalle

  • 15 gherkkusieniä (kuivattuna)

Paistoon

  • 1 rklvoita
  • 10 dlrypsiöljyä

Tee näin

15 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN15 h

Puhdista filee kalvoista. Taputtele fileen pintaan silputtua valkosipulia ja rosmariinia. Aseta filee esimerkiksi 2 litran leipävuokaan.
Kuumenna 2 desilitraa vettä. Lisää veteen suola ja sokeri. Sekoita, kunnes ne ovat liuenneet. Lisää 8 desilitraa kylmää vettä. Kaada suolamarinadi vuokaan fileen päälle. Anna fileen maustua kylmässä 6 tuntia.
Nosta filee marinadista ja kuivaa se huolellisesti. Kierittele filee sienijauheessa ja ruskista sen jälkeen paistinpannussa kauttaaltaan. Nosta filee vuokaan.
Kuumenna ankanrasva tai öljy kattilassa noin 70–80 asteeseen. Kaada rasva fileen päälle. Nosta filee 65-asteiseen uuniin 9 tunniksi.
Poista filee rasvasta, jäähdytä ja leikkaa paloiksi. Tarjoa fileetä yhdessä bataattiperunamuusin ja haudutetun punakaalin kera.
•Ankan- tai hanhenrasvaa voi kysellä hallien herkkukaupoista tai hyvin varustetuista tavarataloista. Voit korvata rasvan miedonmakuisella rypsiöljyllä.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä