


Hapankorppumuikut – astetta terveellisemmät fisut paistuvat käryttömästi uunissa
30 min
Hapankorppumuikut ovat klassikkoherkun terveellisempi variaatio. Korppujauhoissa pyöritellyt kalat paistetaan pannun sijaan uunissa, ja tuhti voi on korvattu margariinilla. Mätitahnalla maustettu jogurttikastike viimeistelee annoksen.
Reseptin ainekset
4 annosta
Hapankorppumuikut
600 g
pieniä, perattuja muikkuja
12
hapankorppua
½ tl
suolaa
2 rkl
juoksevaa margariinia
Mätitahnakastike
2 dl
maustamatonta jogurttia
1 dl
mätitahnaa
½ dl
tilliä hienonnettuna
Hapankorppumuikut ja mätitahnakastike – ohje:
- Huuhtele ja valuta muikut tarvittaessa.
- Hienonna hapankorput monitoimikoneessa tai pane ne paksuun muovipussiin ja murskaa kaulimella pussin läpi.
- Mausta hapankorppujauhe suolalla.
- Pyörittele kalat jauheessa.
- Lado kalat vieri viereen leivinpaperin päälle pellille ja valuta päälle margariini.
- Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.
- Sekoita kastikkeen aineet keskenään.
- Tarjoa muikut mätitahnajogurtin, perunamuusin ja salaatin kanssa.
Vinkki!
Muikku on sesongissa keväällä huhtikuuhun saakka. Kokeile paistettujen muikkujen lisäksi myös espanjalaisittain marinoituja muikkuja tai lado niitä pizzan päälle tai pitaleipien väliin.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat