Maku

Hapankorppumuikut – astetta terveellisemmät fisut paistuvat käryttömästi uunissa

30 min
{
Aktiivinen30 min
Passiivinen
Hapankorppumuikut ovat klassikkoherkun terveellisempi variaatio. Korppujauhoissa pyöritellyt kalat paistetaan pannun sijaan uunissa, ja tuhti voi on korvattu margariinilla. Mätitahnalla maustettu jogurttikastike viimeistelee annoksen.
MU
3.75
0
Teksti Kati Pohja
Kuvat Jirina Alanko


Ainekset (4 annosta)

  • 600 gpieniä, perattuja muikkuja
  • 12hapankorppua
  • ½ tlsuolaa
  • 2 rkljuoksevaa margariinia

Mätitahnakastike

  • 2 dlmaustamatonta jogurttia
  • 1 dlmätitahnaa
  • ½ dltilliä hienonnettuna
Tulosta

Hapankorppumuikut ja tillikastike valmistetaan näin:

  1. Huuhtele ja valuta muikut tarvittaessa.
  2. Hienonna hapankorput monitoimikoneessa tai pane ne paksuun muovipussiin ja murskaa kaulimella pussin läpi.
  3. Mausta hapankorppujauhe suolalla.
  4. Pyörittele kalat jauheessa.
  5. Lado kalat vieri viereen leivinpaperin päälle pellille ja valuta päälle margariini.
  6. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.
  7. Sekoita kastikkeen aineet keskenään.
  8. Tarjoa muikut mätitahnajogurtin, perunamuusin ja salaatin kanssa.

Vinkki!

Muikku on sesongissa keväällä huhtikuuhun saakka. Kokeile paistettujen muikkujen lisäksi myös espanjalaisittain marinoituja muikkuja tai lado niitä pizzan päälle tai pitaleipien väliin.

MITÄ PIDIT?
3.75