Hapankorppumuikut – astetta terveellisemmät fisut paistuvat käryttömästi uunissa
30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
Hapankorppumuikut ovat klassikkoherkun terveellisempi variaatio. Korppujauhoissa pyöritellyt kalat paistetaan pannun sijaan uunissa, ja tuhti voi on korvattu margariinilla. Mätitahnalla maustettu jogurttikastike viimeistelee annoksen.
MU
4
Kuvat
Julkaistu 5.2.2020

Hapankorppumuikut – astetta terveellisemmät fisut paistuvat käryttömästi uunissa
Reseptin ainekset (4 annosta)
Hapankorppumuikut
- 600 gpieniä, perattuja muikkuja
- 12hapankorppua
- ½ tlsuolaa
- 2 rkljuoksevaa margariinia
Mätitahnakastike
- 2 dlmaustamatonta jogurttia
- 1 dlmätitahnaa
- ½ dltilliä hienonnettuna
Hapankorppumuikut ja mätitahnakastike valmistetaan näin:
- Huuhtele ja valuta muikut tarvittaessa.
- Hienonna hapankorput monitoimikoneessa tai pane ne paksuun muovipussiin ja murskaa kaulimella pussin läpi.
- Mausta hapankorppujauhe suolalla.
- Pyörittele kalat jauheessa.
- Lado kalat vieri viereen leivinpaperin päälle pellille ja valuta päälle margariini.
- Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.
- Sekoita kastikkeen aineet keskenään.
- Tarjoa muikut mätitahnajogurtin, perunamuusin ja salaatin kanssa.
Vinkki!
Muikku on sesongissa keväällä huhtikuuhun saakka. Kokeile paistettujen muikkujen lisäksi myös espanjalaisittain marinoituja muikkuja tai lado niitä pizzan päälle tai pitaleipien väliin.