Arjen pikaherkku! Paistettu riisi yhdistää kolme Hanna Gullichsenin lempiainesta – nappaa resepti
30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
Paistetussa riisissä maistuvat kokki ja ruokavaikuttaja Hanna Gullichsenin suosikkiainekset: kananmunat, chili ja ranskankerma. Riisi saa lisää makua keitinliemen porkkanamehusta. Tätä pannulla muhivaa arkiherkkua kannattaa kokeilla!
GL
KA
3.6
Kuvat
Julkaistu 12.1.2021

Arjen pikaherkku! Paistettu riisi yhdistää kolme Hanna Gullichsenin lempiainesta – nappaa resepti
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 400 gbasmatiriisiä
- 5 dlporkkanamehua
- 7 dlvettä
- 1kasvisliemikuutio
- 4 rkloliiviöljyä
- 2salottisipulia
- 3luomukananmunaa
- noin 1 tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
Viimeistelyyn
- 1 dlranskankermaa
- 4 rkltuoretta korianteria
- 2 rklsrirachakastiketta
Hanna Gullichsenin paistettu riisi valmistuu näin:
- Laita porkkanamehu, vesi ja kasvisliemikuutio kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä riisiä seoksessa 80 prosenttia suositellusta keittoajasta ja valuta neste pois. Voit säästää liemen ja käyttää myöhemmin esimerkiksi keiton pohjana.
- Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulit pehmeäksi.
- Lisää kuivaksi valutettu riisi ja paista sitä niin, että se alkaa saada vähän väriä. Tee riisiin kolme koloa ja upota niihin rikotut kananmunat. Anna paistua pohjasta ja sekoita sitten puulastalla tai -haarukalla.
- Mausta suolalla ja pippurilla. Viimeistele pannu ranskankermanokareilla, korianterilla ja srirachakastikkeella.
Vinkki!
Lisää kuullotetun sipulin joukkoon halutessasi pieneksi pilkottu pala ndujaa tai muuta makkaraa.

Hanna Gullichsenin rapea chilipasta koukuttaa – ”Resepti syntyi vähän vahingossa, niin kuin kaikki hyvät asiat”
Meillä kotona

Helppoakin helpompi! Hanna Gullichsenin perheen tomaattinen arkipasta saa makunsa reippaasta määrästä valkosipulia ja oliiviöljyä
Maku

Paistettu riisi (fried rice)
Maku

Yhden pellin nasi goreng – indonesialainen paistettu riisi valmistuu helposti ja nopeasti myös uunissa
Maku

Lämmin kukkakaali-broilerikulho – arkiruoka, joka on pöydässä alle puolessa tunnissa
Maku

Pikawokki – loihdi kaikkien aikojen helpoin arkiruoka nuudeleista, katkaravuista ja kasviksista
Kotivinkki

Paistettu riisi-linssipata – arjen pelastuspannu valmistuu nopeasti myös ylijääneestä riisistä
Maku

Buddha bowl – kunnon kulhollinen uunissa paahdettuja kasviksia vie taatusti nälän
Kotivinkki

Poke bowl – lohta, riisiä ja kasviksia herkullisessa kulhomuodossa
Maku