3,6(44)
Arjen pikaherkku! Paistettu riisi yhdistää kolme Hanna Gullichsenin lempiainesta – nappaa resepti
Gluteeniton
Kasvis
30 min
Paistetussa riisissä maistuvat kokki ja ruokavaikuttaja Hanna Gullichsenin suosikkiainekset: kananmunat, chili ja ranskankerma. Riisi saa lisää makua keitinliemen porkkanamehusta. Tätä pannulla muhivaa arkiherkkua kannattaa kokeilla!
12.1.2021
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
400 gbasmatiriisiä
5 dlporkkanamehua
7 dlvettä
1kasvisliemikuutio
4 rkloliiviöljyä
2salottisipulia
3luomukananmunaa
noin 1 tl suolaa
¼ tl mustapippuria
Viimeistelyyn
1 dlranskankermaa
4 rkltuoretta korianteria
2 rklsrirachakastiketta

Hanna Gullichsenin paistettu riisi valmistuu näin:

  1. Laita porkkanamehu, vesi ja kasvisliemikuutio kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä riisiä seoksessa 80 prosenttia suositellusta keittoajasta ja valuta neste pois. Voit säästää liemen ja käyttää myöhemmin esimerkiksi keiton pohjana.
  2. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulit pehmeäksi.
  3. Lisää kuivaksi valutettu riisi ja paista sitä niin, että se alkaa saada vähän väriä. Tee riisiin kolme koloa ja upota niihin rikotut kananmunat. Anna paistua pohjasta ja sekoita sitten puulastalla tai -haarukalla.
  4. Mausta suolalla ja pippurilla. Viimeistele pannu ranskankermanokareilla, korianterilla ja srirachakastikkeella.

Vinkki!

Lisää kuullotetun sipulin joukkoon halutessasi pieneksi pilkottu pala ndujaa tai muuta makkaraa.

3 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.