Maku

Arjen pikaherkku! Paistettu riisi yhdistää kolme Hanna Gullichsenin lempiainesta – nappaa resepti

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
Paistetussa riisissä maistuvat kokki ja ruokavaikuttaja Hanna Gullichsenin suosikkiainekset: kananmunat, chili ja ranskankerma. Riisi saa lisää makua keitinliemen porkkanamehusta. Tätä pannulla muhivaa arkiherkkua kannattaa kokeilla!
GL
KA
3.3
1
Julkaistu: 12.1.2021


Ainekset (4 annosta)

  • 400 gbasmatiriisiä
  • 5 dlporkkanamehua
  • 7 dlvettä
  • 1kasvisliemikuutio
  • 4 rkloliiviöljyä
  • 2salottisipulia
  • 3luomukananmunaa
  • noin 1 tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria

Viimeistelyyn

  • 1 dlranskankermaa
  • 4 rkltuoretta korianteria
  • 2 rklsrirachakastiketta
Tulosta

Hanna Gullichsenin paistettu riisi valmistuu näin:

  1. Laita porkkanamehu, vesi ja kasvisliemikuutio kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä riisiä seoksessa 80 prosenttia suositellusta keittoajasta ja valuta neste pois. Voit säästää liemen ja käyttää myöhemmin esimerkiksi keiton pohjana.
  2. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulit pehmeäksi.
  3. Lisää kuivaksi valutettu riisi ja paista sitä niin, että se alkaa saada vähän väriä. Tee riisiin kolme koloa kananmunille. Anna paistua pohjasta ja sekoita sitten puulastalla tai -haarukalla.
  4. Mausta suolalla ja pippurilla. Viimeistele pannu ranskankermanokareilla, korianterilla ja srirachakastikkeella.

Vinkki!

Lisää kuullotetun sipulin joukkoon halutessasi pieneksi pilkottu pala ndujaa tai muuta makkaraa.

MITÄ PIDIT?
3.25
1 kommentti