Arjen pikaherkku! Paistettu riisi yhdistää kolme Hanna Gullichsenin lempiainesta – nappaa resepti
30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
Paistetussa riisissä maistuvat kokki ja ruokavaikuttaja Hanna Gullichsenin suosikkiainekset: kananmunat, chili ja ranskankerma. Riisi saa lisää makua keitinliemen porkkanamehusta. Tätä pannulla muhivaa arkiherkkua kannattaa kokeilla!
GL
KA
3.3
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 12.1.2021

Arjen pikaherkku! Paistettu riisi yhdistää kolme Hanna Gullichsenin lempiainesta – nappaa resepti
Ainekset (4 annosta)
- 400 gbasmatiriisiä
- 5 dlporkkanamehua
- 7 dlvettä
- 1kasvisliemikuutio
- 4 rkloliiviöljyä
- 2salottisipulia
- 3luomukananmunaa
- noin 1 tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
Viimeistelyyn
- 1 dlranskankermaa
- 4 rkltuoretta korianteria
- 2 rklsrirachakastiketta
Hanna Gullichsenin paistettu riisi valmistuu näin:
- Laita porkkanamehu, vesi ja kasvisliemikuutio kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä riisiä seoksessa 80 prosenttia suositellusta keittoajasta ja valuta neste pois. Voit säästää liemen ja käyttää myöhemmin esimerkiksi keiton pohjana.
- Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulit pehmeäksi.
- Lisää kuivaksi valutettu riisi ja paista sitä niin, että se alkaa saada vähän väriä. Tee riisiin kolme koloa kananmunille. Anna paistua pohjasta ja sekoita sitten puulastalla tai -haarukalla.
- Mausta suolalla ja pippurilla. Viimeistele pannu ranskankermanokareilla, korianterilla ja srirachakastikkeella.
Vinkki!
Lisää kuullotetun sipulin joukkoon halutessasi pieneksi pilkottu pala ndujaa tai muuta makkaraa.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
3.25