Maku

Hämäläinen munajuusto

24 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
24 h
Hämäläinen munajuusto on pitopöydän suussasulavin herkku! Kullanruskeaksi paistettu juusto on vaivan arvoinen.
GL
4.2
9
Julkaistu 5.12.2011


Reseptin ainekset (15 annosta)

  • 30 dltäysmaitoa
  • 10 dlkirnupiimää (Jalasjärven osuusmeijeri)
  • 4 kplmunaa
  • 1 tlsuolaa

Voiteluun

  • 1 kplmunaa
Tulosta

Valitse munajuuston valmistamiseen mieluiten kirnu- tai talouspiimää. Funktionaaliset, vatsaystävälliset maitohappobakteereita sisältävät piimät eivät sovi kotijuustojen valmistamiseen. Rasvaton piimäkin käy. Ota piimä huoneenlämpöön jo edellisenä päivänä, jolloin se juoksettaa maidon paremmin. 

Kuumenna maito kiehuvaksi.

Vatkaa kolme huoneenlämpöistä munaa piimän joukkoon.

Sekoita piimä-munaseos varovasti kuumaan maitoon ja kuumenna uudelleen kiehumispisteeseen.

Jätä kattila levylle ja katkaise virta.

Anna juustomassan erottua kannen alla rauhassa noin 30 minuuttia, älä sekoita.

Kerää juustomassa reikäkauhalla valumaan ensin siivilään. Siivilöi myös hera, että saat kaiken juustomassan talteen.

Kaada juusto kulhoon ja vatkaa joukkoon suola, yksi muna ja mausta halutessasi puristetuilla valkosipulinkynsillä.

Nosta reiällinen puumuotti tai lävikkö vadille. Vuoraa muotti sideharsokankaalla.

Lusikoi juustomassa muottiin.

Nosta päälle kevyt paino ja anna valua kylmässä seuraavaan päivään.

Kumoa hämäläinen munajuusto paistonkestävälle vadille.

Voitele juusto munalla ja paista 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes hämäläisen munajuuston pinta on kullanruskea.

Käytä hera esimerkiksi sämpylätaikinan nesteenä.

9 kommenttia