


Halloumitabbouleh on ruokaisampi versio perinteisestä libanonilaisesta salaatista – kokonaisuuden viimeistelevät paahdetut mantelilastut ja harissakastike
30 min
Halloumitabbouleh on oiva osa meze-tarjotinta tai voit nauttia sen myös sellaisenaan. Tabbouleh on perinteinen libanonilainen ruoka, joka saa makunsa raikkaista yrteistä sekä harissalla maustetusta kastikkeesta.
Reseptin ainekset
4 annosta
2 dl
bulguria
300 g
parsakaalia
4
kevätsipulia
1 rku
lehtipersiljaa
½ rku
minttua
Kastike
1
sitruunan kuori ja mehu
2 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
harissaa
1 rkl
hunajaa
Lisäksi
1 dl
mantelilastuja paahdettuna
250 g
halloumia
Paistamiseen
oliiviöljyä
Halloumitabbouleh valmistetaan näin:
- Keitä bulgur suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
- Hienonna parsakaali monitoimikoneessa pieneksi muruksi.
- Lisää murut bulgurin joukkoon, kun keittoaikaa on jäljellä 2 minuuttia. Siirrä seos kattilasta laakeaan kulhoon jäähtymään.
- Sekoita kastike ja lisää se salaattiin.
- Hienonna kevätsipulit ja yrtit salaattiin.
- Paahda mantelilastut kuivalla pannulla. Leikkaa halloumi kuutioiksi ja paista kuutiot öljyssä kauniin ruskeiksi. Viimeistele salaatti halloumilla ja mantelilastuilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat