Halloumitabbouleh on ruokaisampi versio perinteisestä libanonilaisesta salaatista – kokonaisuuden viimeistelevät paahdetut mantelilastut ja harissakastike
30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
Halloumitabbouleh on oiva osa meze-tarjotinta tai voit nauttia sen myös sellaisenaan. Tabbouleh on perinteinen libanonilainen ruoka, joka saa makunsa raikkaista yrteistä sekä harissalla maustetusta kastikkeesta.
KA
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 12.5.2020

Halloumitabbouleh on ruokaisampi versio perinteisestä libanonilaisesta salaatista – kokonaisuuden viimeistelevät paahdetut mantelilastut ja harissakastike
Ainekset (4 annosta)
- 2 dlbulguria
- 300 gparsakaalia
- 4kevätsipulia
- 1 rkulehtipersiljaa
- ½ rkuminttua
Kastike
- 1sitruunan kuori ja mehu
- 2 rkloliiviöljyä
- 1 rklharissaa
- 1 rklhunajaa
Lisäksi
- 1 dlmantelilastuja paahdettuna
- 250 ghalloumia
Paistamiseen
- oliiviöljyä
Halloumitabbouleh valmistetaan näin:
- Keitä bulgur suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
- Hienonna parsakaali monitoimikoneessa pieneksi muruksi.
- Lisää murut bulgurin joukkoon, kun keittoaikaa on jäljellä 2 minuuttia. Siirrä seos kattilasta laakeaan kulhoon jäähtymään.
- Sekoita kastike ja lisää se salaattiin.
- Hienonna kevätsipulit ja yrtit salaattiin.
- Paahda mantelilastut kuivalla pannulla. Leikkaa halloumi kuutioiksi ja paista kuutiot öljyssä kauniin ruskeiksi. Viimeistele salaatti halloumilla ja mantelilastuilla.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
0