4,6(15)
Halloumitabbouleh on ruokaisampi versio perinteisestä libanonilaisesta salaatista – kokonaisuuden viimeistelevät paahdetut mantelilastut ja harissakastike
Kasvis
30 min
Halloumitabbouleh on oiva osa meze-tarjotinta tai voit nauttia sen myös sellaisenaan. Tabbouleh on perinteinen libanonilainen ruoka, joka saa makunsa raikkaista yrteistä sekä harissalla maustetusta kastikkeesta.
12.5.2020
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
4 annosta
2 dlbulguria
300 gparsakaalia
4kevätsipulia
1 rkulehtipersiljaa
½ rkuminttua
Kastike
1sitruunan kuori ja mehu
2 rkloliiviöljyä
1 rklharissaa
1 rklhunajaa
Lisäksi
1 dlmantelilastuja paahdettuna
250 ghalloumia
Paistamiseen
oliiviöljyä

Halloumitabbouleh valmistetaan näin:

  1. Keitä bulgur suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Hienonna parsakaali monitoimikoneessa pieneksi muruksi.
  3. Lisää murut bulgurin joukkoon, kun keittoaikaa on jäljellä 2 minuuttia. Siirrä seos kattilasta laakeaan kulhoon jäähtymään.
  4. Sekoita kastike ja lisää se salaattiin.
  5. Hienonna kevätsipulit ja yrtit salaattiin.
  6. Paahda mantelilastut kuivalla pannulla. Leikkaa halloumi kuutioiksi ja paista kuutiot öljyssä kauniin ruskeiksi. Viimeistele salaatti halloumilla ja mantelilastuilla.
1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.