Kotivinkki

Halloumitabbouleh on ruokaisampi versio perinteisestä libanonilaisesta salaatista – kokonaisuuden viimeistelevät paahdetut mantelilastut ja harissakastike

30 min
{
Aktiivinen30 min
Passiivinen
Halloumitabbouleh on oiva osa meze-tarjotinta tai voit nauttia sen myös sellaisenaan. Tabbouleh on perinteinen libanonilainen ruoka, joka saa makunsa raikkaista yrteistä sekä harissalla maustetusta kastikkeesta.
KA
0
0
Kuvat Johanna Myllymäki


Ainekset (4 annosta)

  • 2 dlbulguria
  • 300 gparsakaalia
  • 4kevätsipulia
  • 1 rkulehtipersiljaa
  • ½ rkuminttua

Kastike

  • 1sitruunan kuori ja mehu
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 rklharissaa
  • 1 rklhunajaa

Lisäksi

  • 1 dlmantelilastuja paahdettuna
  • 250 ghalloumia

Paistamiseen

  • oliiviöljyä
Tulosta

Halloumitabbouleh valmistetaan näin:

  1. Keitä bulgur suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Hienonna parsakaali monitoimikoneessa pieneksi muruksi.
  3. Lisää murut bulgurin joukkoon, kun keittoaikaa on jäljellä 2 minuuttia. Siirrä seos kattilasta laakeaan kulhoon jäähtymään.
  4. Sekoita kastike ja lisää se salaattiin.
  5. Hienonna kevätsipulit ja yrtit salaattiin.
  6. Paahda mantelilastut kuivalla pannulla. Leikkaa halloumi kuutioiksi ja paista kuutiot öljyssä kauniin ruskeiksi. Viimeistele salaatti halloumilla ja mantelilastuilla.
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »