Halloumiranskalaiset – vastustamaton himoherkku nopeasti ja helposti
30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
Halloumiranskalaiset on hittiruoka, jota janoat aina vain lisää ja lisää. Leivitetyt, rapsakaksi pannulla paistuvat halloumipötkylät saavat täydellisen makuparin kirpsakan makeasta granaattiomenasta. Halloumiranskalaiset hurmaavat taatusti sinutkin – kokeile vaikka!
MU
3.6
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 10.1.2019

Halloumiranskalaiset – vastustamaton himoherkku nopeasti ja helposti
Ainekset (4 annosta)
Halloumiranskalaiset
- 400 ghalloumijuustoa
- 1 dlvehnäjauhoja
- 1 tlsavupaprikajauhetta
Paistaminen
- 5 dlrypsiöljyä
Koristelu
- 1granaattiomenan siemenet
- ½ rkutuoretta korianteria
Jogurttidippi
- 200 gturkkilaista jogurttia
- ½ sitruunan mehu
- ½ tlmustapippuria
Halloumiranskalaiset valmistetaan näin:
- Sekoita dipin ainekset kulhossa, peitä kelmulla ja laita jääkaappiin maustumaan.
- Kuivaa halloumijuuston pinta talouspaperilla ja leikkaa juustot sentin paksuisiksi tikuiksi.
- Sekoita vehnäjauhot ja savupaprikajauhe ja pyörittele halloumitikut seoksessa.
- Kuumenna öljy 180-asteiseksi paksupohjaisessa kasarissa tai pannulla. Jos sinulla ei ole paistomittaria, testaa öljyn kuumuus esimerkiksi leipäpalalla. Öljy on tarpeeksi kuumaa, kun leipäpala ruskistuu nopeasti.
- Paista halloumiranskalaisia öljyssä pienissä erissä. Ranskalaiset ovat valmiita, kun niiden pinta on saanut kauniin kullanruskean värin.
- Viimeistele ranskikset lusikoimalla niiden päälle jogurttidippiä ja ripottelemalla pinnalle granaattiomenan siemeniä ja tuoretta korianteria.
Halloumiranskalaisten leivitykseen sopivat myös Lähi-idän keittiön mausteet ja maustesekoitukset, kuten ras el hanout ja sumakki.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
3.63