Maku

Halloumiranskalaiset – vastustamaton himoherkku nopeasti ja helposti

30 min
MU
3.83
0

Halloumiranskalaiset on hittiruoka, jota janoat aina vain lisää ja lisää. Leivitetyt, rapsakaksi pannulla paistuvat halloumipötkylät saavat täydellisen makuparin kirpsakan makeasta granaattiomenasta. Halloumiranskalaiset hurmaavat taatusti sinutkin – kokeile vaikka!
Tulosta
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (4 annosta)

Halloumiranskalaiset

  • 400 ghalloumijuustoa
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlsavupaprikajauhetta

Paistaminen

  • 5 dlrypsiöljyä

Koristelu

  • 1granaattiomenan siemenet
  • ½ rkutuoretta korianteria

Jogurttidippi

  • 200 gturkkilaista jogurttia
  • ½ sitruunan mehu
  • ½ tlmustapippuria

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Halloumiranskalaiset valmistetaan näin:

  1. Sekoita dipin ainekset kulhossa, peitä kelmulla ja laita jääkaappiin maustumaan.
  2. Kuivaa halloumijuuston pinta talouspaperilla ja leikkaa juustot sentin paksuisiksi tikuiksi.
  3. Sekoita vehnäjauhot ja savupaprikajauhe ja pyörittele halloumitikut seoksessa.
  4. Kuumenna öljy 180-asteiseksi paksupohjaisessa kasarissa tai pannulla. Jos sinulla ei ole paistomittaria, testaa öljyn kuumuus esimerkiksi leipäpalalla. Öljy on tarpeeksi kuumaa, kun leipäpala ruskistuu nopeasti.
  5. Paista halloumiranskalaisia öljyssä pienissä erissä. Ranskalaiset ovat valmiita, kun niiden pinta on saanut kauniin kullanruskean värin.
  6. Viimeistele ranskikset lusikoimalla niiden päälle jogurttidippiä ja ripottelemalla pinnalle granaattiomenan siemeniä ja tuoretta korianteria.

Halloumiranskalaisten leivitykseen sopivat myös Lähi-idän keittiön mausteet ja maustesekoitukset, kuten ras el hanout ja sumakki.

MITÄ PIDIT?
3.83