


Halloumi-juurespyörykät – herkuttele elämäsi maukkaimmat kasvispyörykät kirpsakan dipin kanssa
40 min
Rapeaksi paistetuissa kasvispyöryköissä on sopivassa suhteessa juures- ja halloumiraastetta. Tarjoa raastepyörykät kirpsakan za’atar-dipin kera.
Reseptin ainekset
24 kpl
1-2
porkkanaa (125 g)
75 g
lanttua
½
nauris (75 g)
½
palsternakka (75 g)
25 g
juuriselleriä
¼ dl
persiljaa hienonnettuna
1 pkt (200 g)
halloumijuustoa
1
muna
½ dl
vehnäjauhoja
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Lisäksi
noin 1 dl
panko- tai korppujauhoja
Halloumi-juurespyörykät – ohje:
- Valmista juuresraaste. Kuori juurekset ja poista kannat. Raasta juurekset raastimella tai monitoimikoneella. Lisää joukkoon persilja.
- Valmista pyörykkätaikina. Raasta halloumijuusto hienoksi.
- Sekoita juuresraasteeseen kaikki ainekset.
- Pyörittele massasta tiiviitä pyöryköitä. Leivitä pyörykät kevyesti panko- tai korppujauhoissa.
- Paista pyöryköitä leivinpaperin päällä pellillä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Voit paistaa pyörykät halutessasi myös pannulla rypsiöljyssä (litistä pyöryköitä hieman, jotta ne on helppo paistaa).
- Tarjoa pyörykät halutessasi za’atar-jogurttidipin kanssa. Ohjeen löydät alta.
Za’atar-jogurttidippi
4 annosta
- 1 rkl seesaminsiemeniä
- 2 dl turkkilaista jogurttia
- 1 rkl kuivattua timjamia
- ½ rkl kuivattua oreganoa
- ½ rkl kuivattua minttua
- ½ rkl sumakkia
- ¼ tl suolaa
Za’atar-jogurttidippi – ohje:
- Paahda seesaminsiemenet kuivalla kuumalla pannulla.
- Sekoita kaikki ainekset jogurttiin. Anna maustua puoli tuntia ennen tarjoilua.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat