Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Halloumi-juurespyörykät – herkuttele elämäsi maukkaimmat kasvispyörykät kirpsakan dipin kanssa

40 min

Rapeaksi paistetuissa kasvispyöryköissä on sopivassa suhteessa juures- ja halloumiraastetta. Tarjoa raastepyörykät kirpsakan za’atar-dipin kera.

6.9.2023
Reseptin ainekset
24 kpl
1-2
porkkanaa (125 g)
75 g
lanttua
½
nauris (75 g)
½
palsternakka (75 g)
25 g
juuriselleriä
¼ dl
persiljaa hienonnettuna
1 pkt (200 g)
halloumijuustoa
1
muna
½ dl
vehnäjauhoja
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Lisäksi
noin 1 dl
panko- tai korppujauhoja

Halloumi-juurespyörykät – ohje:

  1. Valmista juuresraaste. Kuori juurekset ja poista kannat. Raasta juurekset raastimella tai monitoimikoneella. Lisää joukkoon persilja.
  2. Valmista pyörykkätaikina. Raasta halloumijuusto hienoksi.
  3. Sekoita juuresraasteeseen kaikki ainekset.
  4. Pyörittele massasta tiiviitä pyöryköitä. Leivitä pyörykät kevyesti panko- tai korppujauhoissa.
  5. Paista pyöryköitä leivinpaperin päällä pellillä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Voit paistaa pyörykät halutessasi myös pannulla rypsiöljyssä (litistä pyöryköitä hieman, jotta ne on helppo paistaa).
  6. Tarjoa pyörykät halutessasi za’atar-jogurttidipin kanssa. Ohjeen löydät alta.

Za’atar-jogurttidippi

4 annosta

  • 1 rkl seesaminsiemeniä
  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • 1 rkl kuivattua timjamia
  • ½ rkl kuivattua oreganoa
  • ½ rkl kuivattua minttua
  • ½ rkl sumakkia
  • ¼ tl suolaa

Za’atar-jogurttidippi – ohje:

  1. Paahda seesaminsiemenet kuivalla kuumalla pannulla.
  2. Sekoita kaikki ainekset jogurttiin. Anna maustua puoli tuntia ennen tarjoilua.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt