Maku

Gundelin ohukaiset (Gundel palacsinta)

12 h 50 min
{
Aktiivinen
50 min
Passiivinen
12 h
0
0
Julkaistu: 7.9.2012


Ainekset (12 kpl)

  • 2 kplmunaa
  • 2 dltäysmaitoa
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlsokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 2 dlkivennäisvettä

Paistamiseen

  • 3 rklvoita

Pähkinätäyte

  • 1 1/2 dlrusinoita
  • 1 1/2 dlrommia
  • 1 1/2 dlkuohukermaa
  • 150 gsaksanpähkinöitä
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 2 tlvanilliinisokeria
  • 1/2 tlappelsiininkuoriraastetta
  • 1/2 tlkanelia
Tulosta

Laita pähkinätäytteen rusinoita likoamaan rommiin 12 tunniksi.

Valmista ohukaistaikina. Vatkaa munat kulhossa. Lisää maito. Vatkaa joukkoon jauhot. Mausta suolalla ja sokerilla. Anna taikinan turvota tunnin ajan.

Kuumenna kerma kattilassa. Sekoita joukkoon pähkinät, sokerit, appelsiininkuoriraaste, kaneli ja valutetut rusinat (ota liotusrommi talteen). Keitä täyte kiinteäksi massaksi välillä sekoitellen, noin 10 minuuttia. Notkista tarvittaessa kermatilkalla. Lisää lopuksi 3 ruokalusikallista liotusrommia.

Sekoita ohukaistaikinaan kivennäisvesi. Paista ohuita lettuja voissa paistinpannulla.

Nosta jokaiselle ohukaiselle ruokalusikallinen pähkinätäytettä ja taita lettu ensin puoliksi ja vielä puoliksi, jolloin muodostuu kolmio. Valuta Gundelin ohukaisten päälle suklaakastiketta.

Kommentoi »