Maku

Gundelin ohukaiset (Gundel palacsinta)

12 h 50 min
0
0

Gundelin ohukaiset (Gundel palacsinta)

Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

  • 2 kplmunaa
  • 2 dltäysmaitoa
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlsokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 2 dlkivennäisvettä

Paistamiseen

  • 3 rklvoita

Pähkinätäyte

  • 1 1/2 dlrusinoita
  • 1 1/2 dlrommia
  • 1 1/2 dlkuohukermaa
  • 150 gsaksanpähkinöitä
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 2 tlvanilliinisokeria
  • 1/2 tlappelsiininkuoriraastetta
  • 1/2 tlkanelia

Tee näin

12 h 50 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN12 h

Laita pähkinätäytteen rusinoita likoamaan rommiin 12 tunniksi.

Valmista ohukaistaikina. Vatkaa munat kulhossa. Lisää maito. Vatkaa joukkoon jauhot. Mausta suolalla ja sokerilla. Anna taikinan
turvota tunnin ajan.

Kuumenna kerma kattilassa. Sekoita joukkoon pähkinät, sokerit, appelsiininkuoriraaste, kaneli ja valutetut rusinat (ota liotusrommi talteen). Keitä täyte kiinteäksi massaksi välillä sekoitellen, noin 10 minuuttia. Notkista tarvittaessa kermatilkalla. Lisää lopuksi 3 ruokalusikallista liotusrommia.

Sekoita ohukaistaikinaan kivennäisvesi. Paista ohuita lettuja voissa paistinpannulla.

Nosta jokaiselle ohukaiselle ruokalusikallinen pähkinätäytettä ja taita lettu ensin puoliksi ja vielä puoliksi, jolloin muodostuu kolmio. Valuta Gundelin ohukaisten päälle suklaakastiketta.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä