


Räjäyttävän hyvää
Granaattiomena-siikaceviche on joulun kalapöydän uusi herkku
1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 0 min
Granaattiomena antaa siikacevichelle kirpeänmakean maun, mukavasti purutuntumaa sekä upean juhlavan värin.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
2 (400 g)
siikafileetä
4
limeä
1 tl
suolaa
1
pieni punasipuli
1
pieni fenkoli
1
vihreä chili
1
granaattiomena
Lisäksi
tilliä (tai fenkolin tupsuja)
Granaattiomena-siikaceviche – ohje:
- Poista siikafileistä tarvittaessa ruodot ja nahka. Leikkaa kala kuutioiksi ja siirrä kulhoon. Purista limeistä mehut kalakuutioiden päälle ja mausta suolalla.
- Kuori ja halkaise sipuli, leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa myös fenkoli ohuiksi suikaleiksi. Halkaise chili, poista siemenet ja kanta. Hienonna chili.
- Pyörittele granaattiomenaa pöydän pintaa vasten. Leikkaa molemmista päistä palat pois, jotta saat vaaleiden kalvojen muodostamat lohkot näkyviin. Leikkaa hedelmät lohkoiksi kalvojen kohdalta. Ota suuri kulho ja irrottele siemenet lohkoista niin, että kätesi ovat kulhon sisällä. Näin vältyt roiskeilta.
- Lisää sipulit, fenkolit, chilit ja granaattiomenansiemenet kalojen joukkoon. Peitä kelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa tunnin ajan.
- Viimeistele tillillä tai fenkolin tupsuilla.
Huomaa!
Raakana käytettäviä järvikaloja tulee pakastaa vähintään vuorokausi loisriskin välttämiseksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat