Maku

Graavattua häränfileetä

96 h 10 min
0
0

Graavattua häränfileetä

GL
LA
MA
MU
0
0
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Juhani Salonen, Saara Kähönen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 500 ghäränlihaa
  • 1 dlsuolaa
  • 1 dlsokeria
  • 1/2 rklpippurisekoitusta
  • 1 rkltuoreyrttiseosta (kirveliä, rakuunaa, timjamia tai meiramia)
  • 1 dllehtipersiljaa

Tee näin

96 h 10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN96 h

Nosta häränfilee pitkähköön ja kapeahkoon vuokaan.
Sekoita keskenään suola, sokeri, pippuri ja mausteyrtit. Hiero seosta fileen pintaan kauttaaltaan.
Peitä filee tuorekelmulla ja jätä jääkaappiin 2–3 vuorokaudeksi. Kääntele fileetä pari kertaa päivän aikana.
Kaada valunut neste pois, kuivaa lihan pinta ja kääri se uuteen kelmuun. Pane liha graavauksen jälkeen pakastimeen 2–3 vuorokaudeksi.
Nosta jäinen liha juuri ennen tarjoilua huoneenlämpöön. Leikkaa lihasta ohuen ohuita viipaleita ja tarjoa viipaleet ruohosipulimajoneesin kera.
•Graavatun häränfileen voi valmistaa hyvissä ajoin etukäteen. Liha leikataan ohuiksi viipaleiksi juuri ennen tarjolle nostamista.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä