


Graavattua häränfileetä
96 h 10 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 96 h 0 min
Reseptin ainekset
6 annosta
500 g
häränlihaa
1 dl
suolaa
1 dl
sokeria
1/2 rkl
pippurisekoitusta
1 rkl
tuoreyrttiseosta (kirveliä, rakuunaa, timjamia tai meiramia)
1 dl
lehtipersiljaa
Nosta häränfilee pitkähköön ja kapeahkoon vuokaan. Sekoita keskenään suola, sokeri, pippuri ja mausteyrtit. Hiero seosta fileen pintaan kauttaaltaan. Peitä filee tuorekelmulla ja jätä jääkaappiin 2–3 vuorokaudeksi. Kääntele fileetä pari kertaa päivän aikana. Kaada valunut neste pois, kuivaa lihan pinta ja kääri se uuteen kelmuun. Pane liha graavauksen jälkeen pakastimeen 2–3 vuorokaudeksi. Nosta jäinen liha juuri ennen tarjoilua huoneenlämpöön. Leikkaa lihasta ohuen ohuita viipaleita ja tarjoa viipaleet ruohosipulimajoneesin kera. •Graavatun häränfileen voi valmistaa hyvissä ajoin etukäteen. Liha leikataan ohuiksi viipaleiksi juuri ennen tarjolle nostamista.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat