


Gin-silli viettelee raikkaiden makujen ystävät – tutustu juhannuspöydän hopeiseen herkkuun ja kokeile gin-sillin valmistamista itse
10 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 10 h 0 min
Gin-sillin tekeminen on helppoa kuin heinänteko! Paloittele sillifileet, sekoita liemi ja purkita sipulisilpun ja limeviipaleiden kanssa. Gin-silli on valmis tarjottavaksi, kun se on saanut maustua jääkaapissa yön yli.
Reseptin ainekset
8 annosta
4
kevyesti suolattua sillifileetä
Liemi
1 ½ dl
vettä
½ dl
etikkaa
½ dl
giniä
1 dl
sokeria
2 tl
katajanmarjoja
1 tl
fenkolia
1 tl
kokonaisia maustepippureita
Lisäksi
1
pieni punasipuli
1
lime viipaleina
Gin-silli – ohje:
- Huuhtele sillifileet nopeasti kylmän veden alla ja paloittele ne haarukkapaloiksi.
- Sekoita nesteet kulhossa ja lisää joukkoon sokeri sekä mausteet. Sekoita, kunnes sokeri on sulanut.
- Lado lasipurkkiin (noin 0,5 l) kerroksittain sillipaloja, punasipulikuutioita ja limeviipaleita. Kaada liemi päälle.
- Sulje purkki ja anna gin-sillin tekeytyä jääkaapissa yön yli.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat