Gin-silli viettelee raikkaiden makujen ystävät – tutustu juhannuspöydän hopeiseen herkkuun ja kokeile gin-sillin valmistamista itse
10 h 15 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
10 h Gin-sillin tekeminen on helppoa kuin heinänteko! Paloittele sillifileet, sekoita liemi ja purkita sipulisilpun ja limeviipaleiden kanssa. Gin-silli on valmis tarjottavaksi, kun se on saanut maustua jääkaapissa yön yli.
GL
LA
MA
MU
5
Kuvat
Julkaistu 14.6.2019

Gin-silli viettelee raikkaiden makujen ystävät – tutustu juhannuspöydän hopeiseen herkkuun ja kokeile gin-sillin valmistamista itse
Reseptin ainekset (8 annosta)
- 4kevyesti suolattua sillifileetä
Liemi
- 1 ½ dlvettä
- ½ dletikkaa
- ½ dlginiä
- 1 dlsokeria
- 2 tlkatajanmarjoja
- 1 tlfenkolia
- 1 tlkokonaisia maustepippureita
Lisäksi
- 1pieni punasipuli
- 1lime viipaleina
Gin-silli – ohje:
- Huuhtele sillifileet nopeasti kylmän veden alla ja paloittele ne haarukkapaloiksi.
- Sekoita nesteet kulhossa ja lisää joukkoon sokeri sekä mausteet. Sekoita, kunnes sokeri on sulanut.
- Lado lasipurkkiin (noin 0,5 l) kerroksittain sillipaloja, punasipulikuutioita ja limeviipaleita. Kaada liemi päälle.
- Sulje purkki ja anna gin-sillin tekeytyä jääkaapissa yön yli.

Nyt tulee sillitön silli – tämä kalapöydän vegeherkku lyö sinut ällikällä!
Meillä kotona

Sillikaviaari retiiseillä ja leipämuruilla
Maku

Sitruunainen tillisilli – raikas kalaruoka kesän ruokapöytään
Maku

Lämmin sillisalaatti – perinteinen ruotsalainen kesäruoka
Maku

Raikas sitruunasilli
Maku

Värmdön silli
Kotivinkki

Lasimestarin siika ja siianmätimousse
Kotivinkki

Ranskalainen sinappisilli
Maku