Kotivinkki

Gin-silli viettelee raikkaiden makujen ystävät – tutustu juhannuspöydän hopeiseen herkkuun ja kokeile gin-sillin valmistamista itse

10 h 15 min
{
Aktiivinen15 min
Passiivinen10 h
Gin-sillin tekeminen on helppoa kuin heinänteko! Paloittele sillifileet, sekoita liemi ja purkita sipulisilpun ja limeviipaleiden kanssa. Gin-silli on valmis tarjottavaksi, kun se on saanut maustua jääkaapissa yön yli.
GL
LA
MA
MU
5
0
Kuvat Johanna Myllymäki


Ainekset (8 annosta)

  • 4kevyesti suolattua sillifileetä

Liemi

  • 1 ½ dlvettä
  • ½ dletikkaa
  • ½ dlginiä
  • 1 dlsokeria
  • 2 tlkatajanmarjoja
  • 1 tlfenkolia
  • 1 tlkokonaisia maustepippureita

Lisäksi

  • 1pieni punasipuli
  • 1lime viipaleina
Tulosta

Gin-silli valmistuu näin:

  1. Huuhtele sillifileet nopeasti kylmän veden alla ja paloittele ne haarukkapaloiksi.
  2. Sekoita nesteet kulhossa ja lisää joukkoon sokeri sekä mausteet. Sekoita, kunnes sokeri on sulanut.
  3. Lado lasipurkkiin (noin 0,5 l) kerroksittain sillipaloja, punasipulikuutioita ja limeviipaleita. Kaada liemi päälle.
  4. Sulje purkki ja anna gin-sillin tekeytyä jääkaapissa yön yli.
MITÄ PIDIT?
5
Kommentoi »