Fish and chips

1 h
4
5

Fish and chips

LA
MA
MU
5
4
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1000 gperunaa (keltainen pussi)
  • 1/2 tlsormisuolaa
  • 800 gvaaleaa kalaa (ruodotonta ja nahatonta)

Uppopaistotaikina

  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlleivinjauhetta
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/4 tlvalkopippuria
  • 3 1/2 dlkeskiolutta

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN

Mittaa uppopaistotaikinan jauhot ja mausteet kulhoon. Nosta kulho ja olutpullo jääkaappiin. On tärkeää, että ainekset ovat mahdollisimman kylmiä.
Kuori perunat ja leikkaa ne sormenpaksuisiksi suikaleiksi. Upota ne kulhoon, jossa on kylmää vettä. Kuivaa perunat puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin.
Kuumenna 1 1/2 litraa öljyä valurautapadassa 150 asteeseen. Kypsennä perunat muutamassa erässä (noin 3 minuuttia). Älä ruskista. Nosta perunat reikäkauhalla talouspaperilla vuoratulle vadille tai tarjottimelle. Tähän asti voit valmistella pari, kolme tuntia ennen ruokailua. Jäähdytä perunat.
Leikkaa kalafileet tasakokoisiksi paloiksi.
Sekoita uppopaistotaikina. Lisää tarvittaessa vettä, että saat vähän lettutaikinaa paksumman seoksen.
Kuumenna öljy uudelleen, nyt 180–190 asteeseen.
Upota kalapalat taikinaan ja kypsennä ne öljyssä muutamassa erässä 4–5 minuuttia. Kääntele, jotta saat tasaisen ruskean paistopinnan.
Nosta kalat reikäkauhalla talouspaperin päälle. Pidä tarvittaessa kuumana tarjoiluastiassa 120-asteisessa uunissa.
Paista esipaistetut perunat ruskeiksi ja rapeiksi.
Tarjoa fish and chips -annoksen kanssa tartarkastiketta.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä