Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Fish and chips

1 h 0 min
23.4.2011
Reseptin ainekset
4 annosta
1000 g
perunaa (keltainen pussi)
1/2 tl
sormisuolaa
800 g
vaaleaa kalaa (ruodotonta ja nahatonta)
Uppopaistotaikina
4 dl
vehnäjauhoja
1 1/2 tl
suolaa
1/2 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
mustapippuria
1/4 tl
valkopippuria
3 1/2 dl
keskiolutta

Mittaa uppopaistotaikinan jauhot ja mausteet kulhoon. Nosta kulho ja olutpullo jääkaappiin. On tärkeää, että ainekset ovat mahdollisimman kylmiä. Kuori perunat ja leikkaa ne sormenpaksuisiksi suikaleiksi. Upota ne kulhoon, jossa on kylmää vettä. Kuivaa perunat puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin. Kuumenna 1 1/2 litraa öljyä valurautapadassa 150 asteeseen. Kypsennä perunat muutamassa erässä (noin 3 minuuttia). Älä ruskista. Nosta perunat reikäkauhalla talouspaperilla vuoratulle vadille tai tarjottimelle. Tähän asti voit valmistella pari, kolme tuntia ennen ruokailua. Jäähdytä perunat. Leikkaa kalafileet tasakokoisiksi paloiksi. Sekoita uppopaistotaikina. Lisää tarvittaessa vettä, että saat vähän lettutaikinaa paksumman seoksen. Kuumenna öljy uudelleen, nyt 180–190 asteeseen. Upota kalapalat taikinaan ja kypsennä ne öljyssä muutamassa erässä 4–5 minuuttia. Kääntele, jotta saat tasaisen ruskean paistopinnan. Nosta kalat reikäkauhalla talouspaperin päälle. Pidä tarvittaessa kuumana tarjoiluastiassa 120-asteisessa uunissa. Paista esipaistetut perunat ruskeiksi ja rapeiksi. Tarjoa fish and chips -annoksen kanssa tartarkastiketta.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt