4(21)
Fish and chips
Laktoositon
Maidoton
Munaton
1 h
Reseptin ainekset
4 annosta
1000 gperunaa (keltainen pussi)
1/2 tlsormisuolaa
800 gvaaleaa kalaa (ruodotonta ja nahatonta)
Uppopaistotaikina
4 dlvehnäjauhoja
1 1/2 tlsuolaa
1/2 tlleivinjauhetta
1/2 tlmustapippuria
1/4 tlvalkopippuria
3 1/2 dlkeskiolutta

Mittaa uppopaistotaikinan jauhot ja mausteet kulhoon. Nosta kulho ja olutpullo jääkaappiin. On tärkeää, että ainekset ovat mahdollisimman kylmiä. Kuori perunat ja leikkaa ne sormenpaksuisiksi suikaleiksi. Upota ne kulhoon, jossa on kylmää vettä. Kuivaa perunat puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin. Kuumenna 1 1/2 litraa öljyä valurautapadassa 150 asteeseen. Kypsennä perunat muutamassa erässä (noin 3 minuuttia). Älä ruskista. Nosta perunat reikäkauhalla talouspaperilla vuoratulle vadille tai tarjottimelle. Tähän asti voit valmistella pari, kolme tuntia ennen ruokailua. Jäähdytä perunat. Leikkaa kalafileet tasakokoisiksi paloiksi. Sekoita uppopaistotaikina. Lisää tarvittaessa vettä, että saat vähän lettutaikinaa paksumman seoksen. Kuumenna öljy uudelleen, nyt 180–190 asteeseen. Upota kalapalat taikinaan ja kypsennä ne öljyssä muutamassa erässä 4–5 minuuttia. Kääntele, jotta saat tasaisen ruskean paistopinnan. Nosta kalat reikäkauhalla talouspaperin päälle. Pidä tarvittaessa kuumana tarjoiluastiassa 120-asteisessa uunissa. Paista esipaistetut perunat ruskeiksi ja rapeiksi. Tarjoa fish and chips -annoksen kanssa tartarkastiketta.

5 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.