Maku

Filee Wellington Liisan tapaan

45 min
0
0

Filee Wellington Liisan tapaan

Teksti Marita Joutjärvi
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1200 gnaudan sisäfileetä (6 kpl pihvejä)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 2 rklvoita
  • 2 rklrypsiöljyä

Täyte

  • 200 gbroilerinmaksaa
  • 1 rklvoita
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 2 rklkonjakkia
  • 400 gsuppilovahveroita (tai 200 g pakastettuja )
  • 1/4 kplsipulia (hienonnettuna)
  • 1 rklvoita
  • 2 rklkuohukermaa
  • 1 rklkonjakkia
  • 2 rkltuoretta timjamia (silputtuna)

Lisäksi

  • 200 gvoitaikinaa
  • 1 dldijoninsinappia
  • 100 gparmankinkkua

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN15 min

Suolaa ja pippuroi pihvit. Paista ne öljy-voiseoksessa nopeasti, jotta saat kauniin värin pihvin molemmille puolille, noin 1 1/2 minuuttia/puoli.
Tee täyte: Ruskista maksat nopeasti pannulla voissa. Mausta suolalla, pippurilla ja konjakilla. Haihduta neste pois. Siirrä syrjään.
Pane sienet pannulle, haihduta neste pois. Lisää voi ja sipulisilppu. Hauduta sipulit kypsiksi. Anna seoksen jäähtyä.
Kumoa maksat ja sieni-sipuliseos tehosekoittimeen ja aja massa sileäksi. Lisää voi, kerma, konjakki ja timjami. Massan tulee olla notkean kiinteää.
Kauli voitaikinalevyt nelikulmaisiksi. Sipaise seos päälle. Kiedo pihvit kinkkuviipaleisiin ja lopuksi voitaikinaneliöihin niin, että maksaseos on päällimmäisenä ja saumat jäävät pihvin alapuolelle.
Voitele filee Wellingtonit munalla ja kypsennä kullanruskeaksi 225-asteisessa uunissa noin 15 min.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä