


Nopea ruokabravuuri
Elias Aallon ruokabravuuri on pikagulassi – kokeile tv:stä tutun sijoittajan helppoa lihakeittoa!
30 min
Sijoittaja ja ruokalähettipalvelu Woltin perustajiin kuuluva Elias Aalto kokkaa kotona koko perheelle maistuvaa sapuskaa. ”Käytän gulassissa fileetä, koska harvemmin on aikaa haudutella lihaa tuntikaupalla.”
Reseptin ainekset
4 annosta
800 g
naudan ulkofileetä
2 rkl
voita
1
iso sipuli
3 tl
valkosipulitahnaa
1 rkl
vehnäjauhoja
2 rkl
paprikajauhetta (joista toinen tavallista ja toinen voimakasta unkarilaista)
½ tl
mustapippuria
5 dl
vettä
2
lihaliemikuutiota ( yksi tavallinen ja toinen Knorrin Fond “du Chef” Rich Beef)
700 g
perunoita
2
keskikokoista punaista paprikaa
1 tlk
(400 g) kuorittuja tomaatteja
1 tlk
paseerattuja tomaatteja
persiljaa
Elias Aallon pikagulassi – ohje:
- Kuutioi sipulit ja lihat pieneksi.
- Ruskista kattilan pohjalla lihat voissa. Lisää sipulit ja valkosipulitahna.
- Lisää vehnäjauho ja mausteet. Kaada päälle vesi ja lihaliemet. Jätä porisemaan.
- Kuori ja kuutioi perunat. Kuutioi paprikat. Lisää keittoon heti, kun olet kuutioinut kaiken. Anna kiehua. (Pidempään on parempi. Perunat ovat parhaita, kun ovat hieman muhjuisia.)
- Lisää tomaattisäilykkeet. Yritä pilkkoa kuoritut tomaatit pienemmiksi keiton seassa. (Mieti, mikset käyttänyt kahta tölkkiä valmiiksi paseerattuja tomaatteja. Sotke paita tomaatilla).
- Viimeistele tuoreella tai pakastetulla persiljalla. Tarkista suola.
- Tarjoile Carr’sin Table Water -keksien kera. Muserra keksejä keittoannoksen päälle (tai anna lapsille, jos laitoit tulista paprikaa niin paljon, etteivät he suostu syömään keittoa).
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat