Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kulhoruokien kermaa! Japanilainen donburi koukuttaa sushiriisin, värikkäiden kasvisten, lihan ja teriyakikastikkeen yhdistelmällä

30 min

Donburi on japanilainen kulhoruoka, joka kootaan riisistä ja kasviksista sekä lihasta, kanasta tai kalasta. Väreillään houkutteleva annos viimeistellään maukkaalla teriyakikastikkeella.

18.1.2021
Reseptin ainekset
4 annosta
400 g
porsaan fileepihvejä
1 rkl
rypsiöljyä
¼ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
300 g
japanilaista sushiriisiä
2
porkkanaa
2
kevätsipulia
65 g
pinaattia
1 rkl
rypsiöljyä
1 rku
herneenversoja
1 rkl
vaaleita seesaminsiemeniä
1 rkl
mustia seesaminsiemeniä
Tarjoilu
1 dl
teriyakikastiketta

Donburi valmistuu näin:

  1. Ota lihat huoneenlämpöön. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Kuori porkkanat ja suikaloi ne julienneraastimella tai veitsellä ohuiksi. Hienonna sipulit.
  3. Poista pinaateista kovat lehtiruodit ja hienonna pinaatit tarvittaessa. Kuumenna öljyä pannulla. Lisää pinaatit ja paista niitä samalla käännellen, kunnes ne pehmenevät. Siirrä pinaatti sivuun.
  4. Lisää pannulle hieman öljyä ja paista fileepihvit molemmin puolin kypsiksi. Mausta suolalla ja pippurilla ja viipaloi pihvit.
  5. Laita annoskulhoihin riisiä. Nostele päälle lihat, pinaattia, porkkanoita ja herneenversoja. Viimeistele teriyakikastikkeella ja seesaminsiemenillä.

Vinkki!

Voit korvata fileepihvit myös mehevillä kaslerileikkeillä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt