


Kulhoruokien kermaa! Japanilainen donburi koukuttaa sushiriisin, värikkäiden kasvisten, lihan ja teriyakikastikkeen yhdistelmällä
30 min
Donburi on japanilainen kulhoruoka, joka kootaan riisistä ja kasviksista sekä lihasta, kanasta tai kalasta. Väreillään houkutteleva annos viimeistellään maukkaalla teriyakikastikkeella.
Reseptin ainekset
4 annosta
400 g
porsaan fileepihvejä
1 rkl
rypsiöljyä
¼ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
300 g
japanilaista sushiriisiä
2
porkkanaa
2
kevätsipulia
65 g
pinaattia
1 rkl
rypsiöljyä
1 rku
herneenversoja
1 rkl
vaaleita seesaminsiemeniä
1 rkl
mustia seesaminsiemeniä
Tarjoilu
1 dl
teriyakikastiketta
Donburi valmistuu näin:
- Ota lihat huoneenlämpöön. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
- Kuori porkkanat ja suikaloi ne julienneraastimella tai veitsellä ohuiksi. Hienonna sipulit.
- Poista pinaateista kovat lehtiruodit ja hienonna pinaatit tarvittaessa. Kuumenna öljyä pannulla. Lisää pinaatit ja paista niitä samalla käännellen, kunnes ne pehmenevät. Siirrä pinaatti sivuun.
- Lisää pannulle hieman öljyä ja paista fileepihvit molemmin puolin kypsiksi. Mausta suolalla ja pippurilla ja viipaloi pihvit.
- Laita annoskulhoihin riisiä. Nostele päälle lihat, pinaattia, porkkanoita ja herneenversoja. Viimeistele teriyakikastikkeella ja seesaminsiemenillä.
Vinkki!
Voit korvata fileepihvit myös mehevillä kaslerileikkeillä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat