Kulhoruokien kermaa! Japanilainen donburi koukuttaa sushiriisin, värikkäiden kasvisten, lihan ja teriyakikastikkeen yhdistelmällä
Munaton
Maidoton
Gluteeniton
30 min
Donburi on japanilainen kulhoruoka, joka kootaan riisistä ja kasviksista sekä lihasta, kanasta tai kalasta. Väreillään houkutteleva annos viimeistellään maukkaalla teriyakikastikkeella.
Ota lihat huoneenlämpöön. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
Kuori porkkanat ja suikaloi ne julienneraastimella tai veitsellä ohuiksi. Hienonna sipulit.
Poista pinaateista kovat lehtiruodit ja hienonna pinaatit tarvittaessa. Kuumenna öljyä pannulla. Lisää pinaatit ja paista niitä samalla käännellen, kunnes ne pehmenevät. Siirrä pinaatti sivuun.
Lisää pannulle hieman öljyä ja paista fileepihvit molemmin puolin kypsiksi. Mausta suolalla ja pippurilla ja viipaloi pihvit.
Laita annoskulhoihin riisiä. Nostele päälle lihat, pinaattia, porkkanoita ja herneenversoja. Viimeistele teriyakikastikkeella ja seesaminsiemenillä.
Vinkki!
Voit korvata fileepihvit myös mehevillä kaslerileikkeillä.