Kulhoruokien kermaa! Japanilainen donburi koukuttaa sushiriisin, värikkäiden kasvisten, lihan ja teriyakikastikkeen yhdistelmällä
30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
Donburi on japanilainen kulhoruoka, joka kootaan riisistä ja kasviksista sekä lihasta, kanasta tai kalasta. Väreillään houkutteleva annos viimeistellään maukkaalla teriyakikastikkeella.
MU
MA
GL
5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 18.1.2021

Kulhoruokien kermaa! Japanilainen donburi koukuttaa sushiriisin, värikkäiden kasvisten, lihan ja teriyakikastikkeen yhdistelmällä
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 400 gporsaan fileepihvejä
- 1 rklrypsiöljyä
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria myllystä
Lisäksi
- 300 gjapanilaista sushiriisiä
- 2porkkanaa
- 2kevätsipulia
- 65 gpinaattia
- 1 rklrypsiöljyä
- 1 rkuherneenversoja
- 1 rklvaaleita seesaminsiemeniä
- 1 rklmustia seesaminsiemeniä
Tarjoilu
- 1 dlteriyakikastiketta
Donburi valmistuu näin:
- Ota lihat huoneenlämpöön. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
- Kuori porkkanat ja suikaloi ne julienneraastimella tai veitsellä ohuiksi. Hienonna sipulit.
- Poista pinaateista kovat lehtiruodit ja hienonna pinaatit tarvittaessa. Kuumenna öljyä pannulla. Lisää pinaatit ja paista niitä samalla käännellen, kunnes ne pehmenevät. Siirrä pinaatti sivuun.
- Lisää pannulle hieman öljyä ja paista fileepihvit molemmin puolin kypsiksi. Mausta suolalla ja pippurilla ja viipaloi pihvit.
- Laita annoskulhoihin riisiä. Nostele päälle lihat, pinaattia, porkkanoita ja herneenversoja. Viimeistele teriyakikastikkeella ja seesaminsiemenillä.
Vinkki!
Voit korvata fileepihvit myös mehevillä kaslerileikkeillä.

Sushikulho eli sushi bowl – sushin raikkaat maut ilman käärimistä!
Maku

Poke bowl – lohta, riisiä ja kasviksia herkullisessa kulhomuodossa
Maku

Buddha bowl – kunnon kulhollinen uunissa paahdettuja kasviksia vie taatusti nälän
Kotivinkki

Kanakulho couscousilla – täydellinen kotoiluruoka maustetaan Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan henkeen
Kotivinkki

Japanilainen munakasrulla eli tamagoyaki – sopiviksi suupaloiksi leikattu herkku on kuin luotu jaettavaksi
Kotivinkki

Misokeitto – perinteisen japanilaisen sopan salaisuus piilee maukkaassa liemessä
Kotivinkki

Pikaramen – oikaise hieman ja valmista japanilainen nuudelikeitto vain 20 minuutissa
Kotivinkki

Sushikulho savulohesta
Kotivinkki