Chorizokeitto – soppaliitto, jossa mausteinen kasvissosekeitto ja vastapaistettu chorizo kohtaavat
35 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
20 minChorizokeitto on kauniin keltainen mausteinen sosesoppa, johon makkarapalat tuovat mukavaa mausteista purtavaa. Jos haluat lempeämmän maun keittoon, jätä chili pois ja käytä tavallista tuorejuustoa.
GL
MU
3.8
Kuvat
Julkaistu 9.9.2019

Chorizokeitto – soppaliitto, jossa mausteinen kasvissosekeitto ja vastapaistettu chorizo kohtaavat
Reseptin ainekset (4 annosta)
Chorizokeitto
- 400 gpakastemaissia
- 300 gbataattia
- 2 jauhoista perunaa
- 1sipuli
- 3valkosipulinkynttä
- 1 rklrypsiöljyä
- 2 tl juustokuminaa
- 1/2 tlchilirouhetta
- 1/2 tlkurkumaa
- 1 lkanalientä
- 100 gchilituorejuustoa
- 200 gchorizo-makkaraa
- 1/2 rkukorianteria
Chorizokeitto valmistuu helposti näin:
- Kuori ja paloittele bataatti, perunat ja sipulit.
- Kuumenna öljyä kattilassa, lisää kasvikset ja mausteet. Kuumenna hetki sekoitellen. Lisää maissit ja kanaliemi. Anna keiton kiehua hiljalleen 20 minuuttia. Soseuta keitto sileäksi, mausta ripauksella suolaa.
- Kuumenna keitto ja lisää joukkoon juusto. Sekoita keitto sileäksi.
- Paloittele makkarat ja paista ne nopeasti pannulla. Lisää makkarapalat keittoannoksiin. Voit myös valuttaa annosten pinnalle tilkan makkaroista irronnutta mausteöljyä. Koristele keittoannokset korianterilla.

Chorizopiilot – aikuisten omissa nakkipiiloissa on täytteenä mausteista makkaraa
Maku

Pyttipannu uunissa – chorizo antaa uudenlaisen säväyksen tuttuun arkiruokaan
Maku

Chorizo-vuohenjuustopiiras
Maku

Chorizopasta – mausteinen suosikki arkeen ja juhlaan
Maku

Chorizo-nachot
Kotivinkki

Chorizo-vuohenjuustopatonki
Kotivinkki

Peruna-bataattipata chorizolla
Kotivinkki

Suvi Teräsniskan suolainen suosikkiherkku: halloumi-chorizopiirakka vie kielen mennessään
Maku