3,9(11)
Chiligraavattu siika
Gluteeniton
Maidoton
Munaton
24 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 24 h
Paahdetut korianterinsiemenet ja chili antavat graavikalalle uutta twistiä. Viimeistele chiligraavattu siika vihreällä korianteriöljyllä. Tämä on uusi suosikkikalasi!
28.1.2016
 |
Maku
Reseptin ainekset
8 annosta
1 kgsiikaa (ruodotonta fileetä)
3 rklmerisuolaa (hiutaleita)
2 rklruokosokeria
2 rklkorianterinsiemeniä
1punainen tuore chili
1vihreä tuore chili
Korianteriöljy
1 rkutuoretta korianteria (2 dl)
1 dlrypsiöljyä
2 rkllimettimehua
1 tlsokeria
1/2 tlsuolaa

Chiligraavattu siika – ohje:

  1. Tarkista, että siikafileeseen ei ole jäänyt ruotoja. Nosta kalafileet nahkapuoli alaspäin voipaperin päälle. Hiero suola ja sokeri kalafileisiin.
  2. Paahda korianterinsiemeniä hetki kuivalla pannulla, jotta niiden maku voimistuu. Varo polttamasta siemeniä. Anna niiden jäähtyä hetki. Hiero siemenet kalaan.
  3. Huuhtele ja halkaise chilit. Poista siemenet. Silppua chilit hienoksi ja levitä ne kalafileen päälle.
  4. Leikkaa korianterista varret pois ja levitä varret kalafileille (valmista yrttiöljy heti tämän jälkeen, jotta lehdet eivät nuupahda.)
  5. Sekoita silputut korianterinlehdet, öljy, limetinmehu, sokeri ja suola korkeareunaisessa kulhossa sauvasekoittimella. Siirrä öljy peitettynä jääkaappiin.
  6. Nosta kalafileet päällekkäin siten, että kapea pää on paksumpaa vasten. Kääri kala tiiviiksi paketiksi kelmuun ja muovipussiin.
  7. Siirrä siikafileet jääkaappiin ja anna niiden maustua yön yli.
  8. Raaputa kalan pinnalta mausteet pois. Leikkaa kala terävällä fileointiveitsellä ohuiksi viipaleiksi.
  9. Tarjoa chiligraavattu siika korianteriöljyn kanssa.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.