Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Chiligraavattu siika

24 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 24 h 0 min

Paahdetut korianterinsiemenet ja chili antavat graavikalalle uutta twistiä. Viimeistele chiligraavattu siika vihreällä korianteriöljyllä. Tämä on uusi suosikkikalasi!

28.1.2016
Reseptin ainekset
8 annosta
1 kg
siikaa (ruodotonta fileetä)
3 rkl
merisuolaa (hiutaleita)
2 rkl
ruokosokeria
2 rkl
korianterinsiemeniä
1
punainen tuore chili
1
vihreä tuore chili
Korianteriöljy
1 rku
tuoretta korianteria (2 dl)
1 dl
rypsiöljyä
2 rkl
limettimehua
1 tl
sokeria
1/2 tl
suolaa

Chiligraavattu siika – ohje:

  1. Tarkista, että siikafileeseen ei ole jäänyt ruotoja. Nosta kalafileet nahkapuoli alaspäin voipaperin päälle. Hiero suola ja sokeri kalafileisiin.
  2. Paahda korianterinsiemeniä hetki kuivalla pannulla, jotta niiden maku voimistuu. Varo polttamasta siemeniä. Anna niiden jäähtyä hetki. Hiero siemenet kalaan.
  3. Huuhtele ja halkaise chilit. Poista siemenet. Silppua chilit hienoksi ja levitä ne kalafileen päälle.
  4. Leikkaa korianterista varret pois ja levitä varret kalafileille (valmista yrttiöljy heti tämän jälkeen, jotta lehdet eivät nuupahda.)
  5. Sekoita silputut korianterinlehdet, öljy, limetinmehu, sokeri ja suola korkeareunaisessa kulhossa sauvasekoittimella. Siirrä öljy peitettynä jääkaappiin.
  6. Nosta kalafileet päällekkäin siten, että kapea pää on paksumpaa vasten. Kääri kala tiiviiksi paketiksi kelmuun ja muovipussiin.
  7. Siirrä siikafileet jääkaappiin ja anna niiden maustua yön yli.
  8. Raaputa kalan pinnalta mausteet pois. Leikkaa kala terävällä fileointiveitsellä ohuiksi viipaleiksi.
  9. Tarjoa chiligraavattu siika korianteriöljyn kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt