Maku

Chiligraavattu siika

24 h 30 min
5
0

Chiligraavattu siika

GL
MA
MU
0
5
Paahdetut korianterinsiemenet ja chili antavat graavikalalle uutta twistiä. Viimeistele ghiligraavattu siika vihreällä korianteriöljyllä. Tämä on uusi suosikkikalasi!
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 1000 gsiikaa (ruodotonta fileetä)
  • 3 rklmerisuolaa (hiutaleita)
  • 2 rklruokosokeria
  • 2 rklkorianterinsiemeniä
  • 1 kpltuoretta chiliä (punainen)
  • 1 kpltuoretta chiliä (vihreä)

Korianteriöljy

  • 2 dltuoretta korianteria (1 ruukku)
  • 1 dlrypsiöljyä
  • 2 rkllimettimehua
  • 1 tlsokeria
  • 1/2 tlsuolaa

Tee näin

24 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN24 h

Tarkista, että siikafileeseen ei ole jäänyt ruotoja. Nosta kalafileet nahkapuoli alaspäin voipaperin päälle. Hiero suola ja sokeri kalafileisiin.

Paahda korianterinsiemeniä

hetki kuivalla pannulla, jotta

niiden maku voimistuu. Varo

polttamasta siemeniä. Anna

niiden jäähtyä hetki. Hiero siemenet kalaan.

Huuhtele ja halkaise chilit. Poista siemenet. Silppua chilit hienoksi ja levitä ne kalafileen päälle.

Leikkaa korianterista varret pois ja levitä varret kalafileille (valmista yrttiöljy heti tämän jälkeen, jotta lehdet eivät nuupahda.)

Sekoita silputut korianterinlehdet, öljy, limetinmehu, sokeri ja suola korkeareunaisessa kulhossa sauvasekoittimella. Siirrä öljy peitettynä jääkaappiin.

Nosta kalafileet päällekkäin siten, että kapea pää on paksumpaa vasten. Kääri kala tiiviiksi paketiksi kelmuun ja muovipussiin.

Siirrä siikafileet jääkaappiin ja anna niiden maustua yön yli.

Raaputa kalan pinnalta mausteet pois. Leikkaa kala terävällä fileointiveitsellä ohuiksi viipaleiksi.

Tarjoa chiligraavattu siika korianteriöljyn kanssa.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä