Chiligraavattu siika

Reseptin ainekset (8 annosta)
- 1000 gsiikaa (ruodotonta fileetä)
- 3 rklmerisuolaa (hiutaleita)
- 2 rklruokosokeria
- 2 rklkorianterinsiemeniä
- 1 kpltuoretta chiliä (punainen)
- 1 kpltuoretta chiliä (vihreä)
Korianteriöljy
- 2 dltuoretta korianteria (1 ruukku)
- 1 dlrypsiöljyä
- 2 rkllimettimehua
- 1 tlsokeria
- 1/2 tlsuolaa
Tarkista, että siikafileeseen ei ole jäänyt ruotoja. Nosta kalafileet nahkapuoli alaspäin voipaperin päälle. Hiero suola ja sokeri kalafileisiin.
Paahda korianterinsiemeniä
hetki kuivalla pannulla, jotta
niiden maku voimistuu. Varo
polttamasta siemeniä. Anna
niiden jäähtyä hetki. Hiero siemenet kalaan.
Huuhtele ja halkaise chilit. Poista siemenet. Silppua chilit hienoksi ja levitä ne kalafileen päälle.
Leikkaa korianterista varret pois ja levitä varret kalafileille (valmista yrttiöljy heti tämän jälkeen, jotta lehdet eivät nuupahda.)
Sekoita silputut korianterinlehdet, öljy, limetinmehu, sokeri ja suola korkeareunaisessa kulhossa sauvasekoittimella. Siirrä öljy peitettynä jääkaappiin.
Nosta kalafileet päällekkäin siten, että kapea pää on paksumpaa vasten. Kääri kala tiiviiksi paketiksi kelmuun ja muovipussiin.
Siirrä siikafileet jääkaappiin ja anna niiden maustua yön yli.
Raaputa kalan pinnalta mausteet pois. Leikkaa kala terävällä fileointiveitsellä ohuiksi viipaleiksi.
Tarjoa chiligraavattu siika korianteriöljyn kanssa.