Chiligraavattu siika
gluteeniton
maidoton
munaton
24 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 24 h
Paahdetut korianterinsiemenet ja chili antavat graavikalalle uutta twistiä. Viimeistele chiligraavattu siika vihreällä korianteriöljyllä. Tämä on uusi suosikkikalasi!

Reseptin ainekset 8 annosta
1 kgsiikaa (ruodotonta fileetä)
3 rklmerisuolaa (hiutaleita)
2 rklruokosokeria
2 rklkorianterinsiemeniä
1punainen tuore chili
1vihreä tuore chili
Korianteriöljy
1 rkutuoretta korianteria (2 dl)
1 dlrypsiöljyä
2 rkllimettimehua
1 tlsokeria
1/2 tlsuolaa
Chiligraavattu siika – ohje:
- Tarkista, että siikafileeseen ei ole jäänyt ruotoja. Nosta kalafileet nahkapuoli alaspäin voipaperin päälle. Hiero suola ja sokeri kalafileisiin.
- Paahda korianterinsiemeniä hetki kuivalla pannulla, jotta niiden maku voimistuu. Varo polttamasta siemeniä. Anna niiden jäähtyä hetki. Hiero siemenet kalaan.
- Huuhtele ja halkaise chilit. Poista siemenet. Silppua chilit hienoksi ja levitä ne kalafileen päälle.
- Leikkaa korianterista varret pois ja levitä varret kalafileille (valmista yrttiöljy heti tämän jälkeen, jotta lehdet eivät nuupahda.)
- Sekoita silputut korianterinlehdet, öljy, limetinmehu, sokeri ja suola korkeareunaisessa kulhossa sauvasekoittimella. Siirrä öljy peitettynä jääkaappiin.
- Nosta kalafileet päällekkäin siten, että kapea pää on paksumpaa vasten. Kääri kala tiiviiksi paketiksi kelmuun ja muovipussiin.
- Siirrä siikafileet jääkaappiin ja anna niiden maustua yön yli.
- Raaputa kalan pinnalta mausteet pois. Leikkaa kala terävällä fileointiveitsellä ohuiksi viipaleiksi.
- Tarjoa chiligraavattu siika korianteriöljyn kanssa.