Chili sin carne

35 min
4.5
6

Chili sin carne

KA
LA
MA
MU
6
4.5
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 kpltuoretta chiliä
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 2 dllinssejä (punaisia)
  • 1000 gtomaattimurskaa
  • 1 rklsokeria
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tloreganoa
  • 280 gruskeita papuja (säilöttyjä)
  • 1 dlvettä
  • 1 dltuoretta oreganoa

Lisäksi

  • 2 dlohrasuurimoita (rikottuja, esikypsennettyjä)
  • 12 dlvettä
  • 1 kplkasvisliemikuutiota

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN20 min

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Huuhtele ja silppua chili hienoksi.

Kuullota sipulit ja chili pehmeiksi öljyssä, kattilassa. Huuhtele linssit tiheässä siivilässä. Lisää linssit, tomaattimurska, mausteet sekä huuhdellut ja valutetut kidneypavut kattilaan.

Hauduta chili sin carnea keskilämmöllä, kannen alla 15 minuuttia. Lisää tarvittaessa tilkka vettä.

Keitä sillä välin ohrasuurimot kypsiksi kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä, 20–30 minuuttia.

Tarjoa chili sin carne valutetun ohran kanssa. Viimeistele chili sin carne -annokset tuoreella oreganolla.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä