Chili sin carne
35 min
KA
LA
MA
MU

Chili sin carne
Ainekset (4 annosta)
- 1 kplsipulia
- 2 kplvalkosipulinkynttä
- 1 kpltuoretta chiliä
- 2 rklrypsiöljyä
- 2 dllinssejä (punaisia)
- 1000 gtomaattimurskaa
- 1 rklsokeria
- 1 tlsuolaa
- 1 tloreganoa
- 280 gruskeita papuja (säilöttyjä)
- 1 dlvettä
- 1 dltuoretta oreganoa
Lisäksi
- 2 dlohrasuurimoita (rikottuja, esikypsennettyjä)
- 12 dlvettä
- 1 kplkasvisliemikuutiota
Tee näin
35 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN20 min
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Huuhtele ja silppua chili hienoksi.
Kuullota sipulit ja chili pehmeiksi öljyssä, kattilassa. Huuhtele linssit tiheässä siivilässä. Lisää linssit, tomaattimurska, mausteet sekä huuhdellut ja valutetut kidneypavut kattilaan.
Hauduta chili sin carnea keskilämmöllä, kannen alla 15 minuuttia. Lisää tarvittaessa tilkka vettä.
Keitä sillä välin ohrasuurimot kypsiksi kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä, 20–30 minuuttia.
Tarjoa chili sin carne valutetun ohran kanssa. Viimeistele chili sin carne -annokset tuoreella oreganolla.
MITÄ PIDIT?
4.17