Chili con quorn
Tee tomaatteihin ristiviillot ja upota ne vajaaksi minuutiksi kiehuvaan veteen. Nosta tomaatit reikäkauhalla pois kattilasta ja jäähdytä ne kylmällä, juoksevalla vedellä.
Kuori ja paloittele tomaatit ja poista kova kantaosa. Huuhtele ja halkaise chilit, poista siemenet ja hienonna puolikkaat. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli.
Halkaise pesty paprika, poista siemenet ja kuutioi puolikkaat.
Kuumenna öljy paistokasarissa. Lisää chili- ja sipulisilput ja kuullota muutaman minuutin ajan.
Kaada pilkotut tomaatit pannuun ja hauduta kypsäksi, noin 15 minuuttia.
Lisää joukkoon pavut kastikkeineen, jäinen quorn-rouhe, vesi, fondi ja suola. Anna kiehua 8–10 minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa.
Lisää lopuksi silputtu oregano ja paprikakuutiot kastikkeeseen. Kuumenna chili con quorn.
Lusikoi chili sin carne salaattisikurien lehdille ja tarjoa.
Chili sin carne tai chili con quorn maistuu myös riisin ja leivän kanssa tai tortillojen täytteenä.
