


Chili con carne – pataruokien kestosuosikki
1 h 0 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 45 min
Chili con carne on mehevän lihaisa, tomaattinen pataruoka, joka saa potkua tuoreesta chilistä. Ota resepti talteen ja kokeile pataruokien herkullista klassikkoa!
Reseptin ainekset
4 annosta
400 g
naudanpaistia (suikaloituna)
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
tuoretta chiliä (mieto)
1 rkl
rypsiöljyä
500 g
tomaattimurskaa
2 rkl
tomaattipyreetä
1 rkl
soijakastiketta
1 tl
timjamia
1 tl
sokeria
230 g
ruskeita papuja (kidney)
2 rkl
tummaa kastikesuurustetta
Chili con carne − ohje:
- Ota lihat huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna palot.
- Kuumenna tilkka öljyä paistokasarissa tai padassa. Paista lihat kahdessa erässä. Lisää joukkoon sipulit ja chilit, kuullota. Kaada päälle tomaattimurska ja -pyree. Huuhdo tölkki vedellä ja lisää joukkoon.
- Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 45 minuuttia. Lisää hauduttamisen aikana mausteet ja tarvittaessa tilkka vettä. Kumoa joukkoon valutetut pavut. Ripottele päälle suuruste ja keitä minuutti. Tarkista chili con carnen maku.
- Tarjoa chili con carnen lisäksi keitettyä täysjyväriisiä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat