Chili con carne – pataruokien kestosuosikki
1 h
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
45 minChili con carne on mehevän lihaisa, tomaattinen pataruoka, joka saa potkua tuoreesta chilistä. Ota resepti talteen ja kokeile pataruokien herkullista klassikkoa!
GL
MU
4.5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 7.2.2013

Chili con carne – pataruokien kestosuosikki
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 400 gnaudanpaistia (suikaloituna)
- 1 kplsipulia
- 2 kplvalkosipulinkynttä
- 2 kpltuoretta chiliä (mieto)
- 1 rklrypsiöljyä
- 500 gtomaattimurskaa
- 1 rklsoijakastiketta
- 1 tltimjamia
- 1 tlsokeria
- 230 gruskeita papuja (kidney)
- 2 rkltummaa kastikesuurustetta
Ota lihat huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna palot.
Kuumenna tilkka öljyä paistokasarissa tai padassa. Paista lihat kahdessa erässä. Lisää joukkoon sipulit ja chilit, kuullota. Kaada päälle tomaattimurska ja -pyree. Huuhdo tölkki vedellä ja lisää joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 45 minuuttia. Lisää hauduttamisen aikana mausteet ja tarvittaessa tilkka vettä. Kumoa joukkoon valutetut pavut. Ripottele päälle suuruste ja keitä minuutti. Tarkista chili con carnen maku.
Tarjoa chili con carnen lisäksi keitettyä täysjyväriisiä.