Maku

Chili con carne – pataruokien kestosuosikki

1 h
4.5
2

Chili con carne – pataruokien kestosuosikki

GL
MU
2
4.5
Chili con carne on mehevän lihaisa, tomaattinen pataruoka, joka saa potkua tuoreesta chilistä. Ota resepti talteen ja kokeile pataruokien herkullista klassikkoa!
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 400 gnaudanpaistia (suikaloituna)
  • 1 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 kpltuoretta chiliä (mieto)
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 500 gtomaattimurskaa
  • 1 rklsoijakastiketta
  • 1 tltimjamia
  • 1 tlsokeria
  • 230 gruskeita papuja (kidney)
  • 2 rkltummaa kastikesuurustetta

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN45 min

Ota lihat huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna palot.

Kuumenna tilkka öljyä paistokasarissa tai padassa. Paista lihat kahdessa erässä. Lisää joukkoon sipulit ja chilit, kuullota. Kaada päälle tomaattimurska ja -pyree. Huuhdo tölkki vedellä ja lisää joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 45 minuuttia. Lisää hauduttamisen aikana mausteet ja tarvittaessa
tilkka vettä. Kumoa joukkoon valutetut pavut. Ripottele päälle suuruste ja keitä minuutti. Tarkista chili con carnen maku.

Tarjoa chili con carnen lisäksi keitettyä täysjyväriisiä.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä