Pasta vai peruna?
Carbonara-uuniperunat – tutulta pastalta lainattu kastike saa uuniperunan maistumaan entistä paremmalta
1 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 0 min
Keltuaiset ovat olennainen osa pasta carbonaraa, niin myös tätä uuniperunaa. Ne antavat perunalle herkullista täyteläisyyttä ja tutun ulkonäön.
Reseptin ainekset
4 annosta
1 pkt (170 g)
pekonia
2
valkosipulinkynttä
2
keltuaista
2 dl
ruokakermaa
¼ tl
mustapippuria
¼ tl
suolaa
1 dl
parmesaanijuustoa raastettuna
Lisäksi
4
isoa jauhoista perunaa (Rosamunda tai Bellarosa)
(4 keltuaista)
noin 1 dl
parmesaanijuustoa raastettuna
Carbonara-uuniperunat – ohje:
- Pese perunat huolellisesti juuresharjalla ja laita uunivuokaan. Pistele haarukalla tai tikulla perunoihin reikiä, jotta kosteus ei jää perunan kuoren alle jumiin.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Kypsennysaika riippuu perunoiden koosta, joten tarkista kypsyys haarukalla.
- Leikkaa pekoni pieniksi kuutioiksi ja hienonna valkosipulinkynnet. Ruskista pekoni pannulla ja lisää valkosipuli. Paista pari minuuttia.
- Erottele keltuaiset valkuaisista. Sekoita kerma, keltuaiset, mausteet ja parmesaani kulhossa. Kaada seos pannulle pekonin sekaan ja paista noin minuutti koko ajan sekoittaen. Siirrä pannu syrjään liedeltä.
- Tee veitsellä ristiviillot kypsiin, kuumiin perunoihin ja purista perunaa päistä, jotta se aukeaa. Lusikoi kastiketta perunan sisään. Nosta halutessasi keltuaiset perunoiden päälle. Viimeistele parmesaaniraasteella. Tarjoa heti.
Vinkki!
Jauhoiset, punakuoriset uuniperunat kannattaa ehdottomasti kypsentää ilman foliokäärettä, jolloin niiden kuoresta tulee täydellisen rapea.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat