


Cappuccino karkkina
Cappuccinofudge –kahvin ystävän unelmaherkku on loistava lahja tai kahvipöydän tarjottava
8 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 8 h 0 min
Cappuccinofudge on kahden kerroksen herkku, jossa on alla kahvin makuista fudgea ja päällä valkosuklaakuorrutetta. Makeiset viimeistellään tummalla suklaalla.
Reseptin ainekset
noin 24 kpl
7 dl
erikoishienoa sokeria
1 dl
glukoosisiirappia
2 dl
kuohukermaa
150 g
voita
¼ tl
hienoa merisuolaa
2 tl
pikakahvijauhetta
Valkosuklaakuorrute
150 g
valkosuklaata
½ dl
kuohukermaa
1 tl
voita
Lisäksi
noin 40 g
tummaa suklaata
Cappuccinofudge – ohje:
- Mittaa kaikki fudgen aineet pikakahvijauhetta lukuun ottamatta kattilaan. Kuumenna keskilämmöllä sekoitellen, kunnes sokeri on liuennut.
- Laita digitaalinen paistomittari kattilaan niin, että sen kärki ei osu pohjaan ja jatka kuumentamista, kunnes seos on 116–118-asteista. Siirrä kattila pois liedeltä.
- Jätä noin 1 dl seosta kattilaan ja kaada loput vatkauskulhoon. Lisää pikakahvijauhe kattilaan ja kuumenna voimakkaasti sekoittaen, kunnes kahvijauhe on liuennut. Sekoita kahvilla maustettu fudge vatkauskulhossa olevan fudgen joukkoon. Anna jäähtyä noin 15 minuuttia. Älä sekoita jäähtymisen aikana.
- Vatkaa fudgea 10–15 minuuttia täydellä teholla. Fudge vaalenee ja paksunee vatkatessa ja on sopivaa vuokaan levitettäväksi, kun se enää vaivoin tasoittuu pinnaltaan sileäksi.
- Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (noin 15 × 25 cm) leivinpaperilla ja levitä fudge nuolijalla vuokaan tasaiseksi kerrokseksi. Anna jähmettyä huoneenlämmössä vähintään 8 tuntia tai yön yli.
- Paloittele suklaa. Kuumenna kerma kattilassa. Lisää suklaa ja voi. Sammuta levy ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Levitä suklaaseos jähmettyneen fudgen pinnalle. Raasta tummaa suklaata päälle. Laita vuoka jääkaappiin puoleksi tunniksi, jotta kuorrute kovettuu.
- Nosta fudge paperin avulla vuoasta ja leikkaa pieniksi neliöiksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat