Maku

Broilerinmaksapatee

55 min
4
1

Broilerinmaksapatee

MU
GL
1
4
Teksti Minna Talka
Kuvat Minna Talka
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 annosta)

  • 1 kplpunasipulia
  • 150 gvoita
  • 1 rkltuoretta timjamia (silputtuna)
  • 1/2 tlmuskottipähkinää
  • 1 rkltuoretta korianteria
  • 1/2 tlvalkopippuria
  • 1/4 tlneilikkaa
  • 300 gbroilerinmaksaa
  • 3 rklkonjakkia
  • 2 tlsuolaa (meri)
  • 1/4 tlmustapippuria

Pinnalle

  • 75 gvoita

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN30 min

Kuori ja silppua sipuli. Sulata ruokalusikallinen voita pannulla ja kuullota siinä sipulisilppu. Mausta timjamilla sekä jauhetuilla kuivamausteilla.

Lisää pannulle loput voista ja talouspaperiin kuivatut maksat. Ruskista maksat juuri ja juuri kypsiksi.

Lorauta sekaan puolet konjakista. Kumoa maksat tehosekoittimen kulhoon ja kaavi pannulta mukaan kaikki muutkin ainekset, anna koneen käydä kunnes saat tasaisen tahnan.

Mausta merisuolalla, mustapippurilla ja jäljellä olevalla konjakilla. Sekoita ja tarkista maku.

Kaada seos pateevuokaan ja valuta kanneksi sulatettua voita, anna hyytyä jääkaapissa puoli tuntia. Säilytä broilerinmaksapateeta jääkaapissa, mutta nosta herkku huoneenlämpöön 15 minuuttia ennen tarjoamista.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä